En pratik ve sağlıklı çorba tarifleri

Kışın sofraların baş tacı olan çorbalar, hem sağlık hem de lezzet açısından oldukça rağbet görüyor. Hastalıkları ortadan kaldıran mikroplarla savaşan çorba mutlaka her öğünün başında olması gerekir. Siz de soğuk günlerde içinizi ısıtacak ve vitamin olacak bir çorba tarifi arıyorsanız mutlaka hazırladığımız çorba tariflerine bir göz atmalısınız.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2020 11:25 GÜNCELLEME 23.03.2020 11:25 Yemek
En pratik ve sağlıklı çorba tarifleri
En pratik ve sağlıklı çorba tarifleri

Sofraların olmazsa olmazı çorbalar kış aylarında vazgeçilmez hale geliyor.Özellikle Anadolu'da şifa olan ve genellikle dört mevsim tüketilen çorbalar vitamin deposu ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle kışın hastalıklardan korunmak için daha fazla tercih edilir.  Hazırladığımız bu yazımızda grip, nezle, üst solunum yolları enfeksiyonları, bronşit gibi kışın daha fazla görülen hastalıklara çare olabilecek hatta uzmanların üzerinde araştırmalar yaparak mutlaka içilmesini önerdiği çorbaları bir araya getirdik. Bu akşam yemekte farklı bir çorba arayanlara da fikir olabilecek birbirinden lezzetli çorba tariflerini öğrenmek için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ: TARHANA ÇORBASI 

TARHANA ÇORBASI

Kış aylarında bağışıklığın birden güçsüzleşmesinin nedeni artan enfeksiyon virüsleridir. Bu virüslerden korunmak için ise mutlaka vitamin deposu olacak besinler tüketmelisiniz. Bunlar arasında tarhana çorbası da yer alıyor. Yapımı oldukça kolay olan tarhana çorbası kemikleri güçlendirmeden daha birçok hastalığın umut kaynağı. 

Enfes sıcak sıcak bir tarhana çorbası tarifi için tıklayabilirsiniz: TARHANA ÇORBASI TARİFİ

GENÇLİK SIRRI: İŞKEMBE ÇORBASI

İşkembe Çorbası tarifi

Tarihi Osmanlı'ya kadar dayanan işkembe çorbası Türkiye'nin bir çok ilinde meşhur hale gelmiştir. Sığır işkembesinden yapılan bur çorba tadı bir yana faydaları uzman doktorlarında dahi sürekli önerdiği ve küçük büyük demeden herkesin tüketmesi gereken yemekler arasında. Yapımı biraz uğraştırsa da adeta kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan işkembe çorbası,  üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır.

Hayranları oldukça fazla olan işkembe çorbasının tarifi için tıklayabilirsiniz: EV USULÜ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

PRATİK VE GÜÇLÜ LEZZET:ANNE ÇORBASI

Anne çorbası tarifi

Kışın soğuk geçen günlerinde grip ve soğuk algınlığına yakalanmak kaçınılmaz oluyor. Tüm bu hastalıkları ve mikropları vücudunuzdan atmak için enfes bir anne çorbasına ne dersiniz?

Tarifi oldukça basit ama şifası büyük olan anne çorbasının tarifine ulaşmak için tıklayabilirsiniz: ANNE ÇORBASI TARİFİ

KIŞIN ŞİFASI: KELLE PAÇA

Maraş kelle paça

Grip ve soğuk algınlığıyla adeta savaşan, aynı zamanda kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan paça çorbasının Maraş'ta yapılan yöntemi diğerlerine göre çok farklı. Genellikle Kahramanmaraş'da Maraş Paçası olarak adlandırılan bu nefis çorba, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde adeta vücuda kalkan oluyor.

Uzmanların sık sık içilmesini önerdiği paça çorbasının Maraş usulünü öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz: MARAŞ PAÇASI TARİFİ

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI

Terbiyeli sebze çorbası tarifi

Kış mevsiminin en güzel sebzelerinden hazırlanan sıcak sıcak bir çorbaya kimse hayır diyemez. Üstelik hazmı kolaylaştıran hem de bağışıklığı güçlendiriyor. Soğuk geçen günlerinde hasta olmamak için enfes bir sebze çorbası pişirebilirsiniz.

Terbiye edilmiş enfes bir sebze çorbası tarifi için linke tıklayabilirsiniz: TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Restoranlarda yediğimiz ve keşke bir tabak daha koysalar diye severek tükettiğimiz mercimek çorbasının lokanta usulü tarifini merak edenlere müjde! Adım adım lokanta usulü mercimek çorbasının tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Yapımı pratik ancak lezzeti büyük olan lokanta usulü mercimek çorbası tarifi: LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR