Enfes brokoli çorbası tarifi

Tam bir şifa deposu olan brokoliyi çorba olarak sofralarınıza getirmek için pratik bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Kışın hasta olmamak için de tüketebileceğiniz enfes brokoli çorbasının tarifi haberimizin detaylarında...

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2019 11:04 GÜNCELLEME 11.11.2019 11:04 Yemek
Enfes brokoli çorbası tarifi
Enfes brokoli çorbası tarifi

Brokoli, özellikle karnabahara benzerliği ile dikkat çeken bir sebzedir. Yeşil rengi ve ağaca benzeyen görüntüsüyle Türk mutfağında çok fazla pişirilmeyen brokoli dünya mutfağında çok değerlidir. Vitamin ve mineralleri sayesinde vücudu temizleyen brokoli uzman tarafından da öneriliyor. Kanserle mücadelede çok önemli bir sebze olan brokoliyi hem pişirerek hem de taze olarak tüketebilirsiniz. Brokoli doğru pişirildiğinde içerisindeki vitamin ve minerallerden hiçbir şey kaybetmez. Bu tariflerden biri de çorbasıdır. Brokoli sebzesinin tadını sevmiyorsanız hem de çocuklarınıza vitamin deposu olan brokoliyi lezzetli bir şekilde sunabilmek için çorbasını yapabilirsiniz. Peki bu çorba nasıl yapılır?

brokoli

BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet brokoli
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
3-4 diş sarımsak
2.5 yemek kaşığı tepeleme un
7-8 su bardağı su
Tuz
Karabiber

BROKOLİ NASIL PİŞİRİLİR? BROKOLİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

brokoli çorbası tarifi

YAPILIŞI

Brokolileri suyun içerisinde güzelce haşlayın. Daha sonra el blenderından tanecikler kalmayacak şekilde geçirin.

Ardından bir tencerenin içerisine diğer malzemeleri de ekleyerek bir taşım kaynayana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR