Hamilelikte kalsiyum ihtiyacı nasıl giderilir?

Hamilelik döneminde kalsiyum alımı neden önemli?

Hamilelik döneminde kalsiyum alımı hem anne adayı hem de bebeğin sağlığı için önem taşıyor. Kalsiyum annenin kemiklerini koruyor bebeğin ise kemik gelişimini sağlıyor.

Kalsiyum, magnezyum ile birlikte alındığında gebelikte yaşanabilen kas sorunlarını ortadan kaldırır ve sinir sistemini rahatlatır. Anneler kalsiyuma hamilelikte daha çok ihtiyaç duyar. Çünkü her geçen gün gelişen bebeklerinin diş ve kemik gelişimi için kalsiyum gereklidir. Ve kendisinde yeterli miktarda kalsiyum bulunmayan bebek, annenin kalsiyum rezervlerinden kullanmaya başlar. Hal böyle olunca hamileliğin ilerleyen zamanlarında kalsiyum eksikliği yaşayan anne, kaslarda kasılma ve kemik ağrıları gibi sorunlarla karşılaşabilir.

Günlük ihtiyacınız olan kalsiyum oranına doktorunuz ile konuşarak karar verebilirsiniz. Hamilelik öncesi, hamilelik boyunca ve hamilelik sonrasında kalsiyum ihtiyacını tam anlamı ile karşılayan anneler sağlık açısından çok daha sıkıntısız bir hamilelik ve doğum süreci yaşarlar. Ve bebeklerinin de kemik ve diş gelişimini olumlu yönde etkilemiş olurlar.

Kalsiyumu doğal yollardan alabilirsiniz. İşte o besinler:

- 1 kap yoğurt (yağsız): 450 mg

- 1 kap yoğurt (az yağlı): 415 mg

- 1 bardak süt (kaymaksız): 300 mg

- 1 porsiyon sardalye (kılçıklı): 325 mg

- 1 porsiyon somon balığı: 205 mg

- 100 gram şalgam: 190 mg

- 1 kibrit kutus beyaz peynir: 75 mg

- 100 gram kuşkonmaz: 25 mg

- 100 gram kayısı: 14 mg

- 100 gram muz: 6 mg

- 100 gram kuru fasulye:17 mg

- 100 gram brokoli: 48 mg

 

Sonbahar mevsiminde hamileler nasıl beslenmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Sonbahar mevsiminde hamileler nasıl beslenmeli?

BİR YORUM YAPIN 0