HABER7

Gazze Şeridi’ne yönelik 7 aydır terör saldırıları düzenleyen İsrail’in Refah kentine hava ve kara saldırısı başlattığı gün Kassam Tugayları, Tel Aviv sokaklarını karıştıracak bir hamle daha yaptı.

Kassam Tugayları’nın resmi hesaplarından, İsrailli esir Judy Feinstein’ın son görüntüleri yayınlandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları eşliğinde yayınlanan görüntüde, hastanelerin vurulup hizmet dışı bırakılması dolayısıyla Filistinlilerin acı çektiği gibi esirlerin de acı içinde öldüğü ifade edildi.

İsrail Hava Kuvvetleri’nin nisan ayında Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında beraberindeki bir mahkumla birlikte Judy Feinstein’ın ağır yaralandığı belirtilen videoda, İsrailli esirin yoğun bakıma alınamaması nedeniyle hayatını kaybettiği vurgulandı.

Görüntülerin, İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlattığı ve Tel Aviv sokaklarında esir anlaşması yapılması için büyük çaplı eylemlerin gerçekleştirildiği günün akşamında yayınlanması dikkat çekti.

Arapça, İbranice, İngilizce ve Türkçe yayınlanan videoda, “Ordunuzun hastaneleri yıkıp hizmet dışı bırakması, esirlerinizin acı çekmesine ve ölmesine neden olmuştur ve halkımızın çektiği acı da budur.” denildi.

______

24 SAATTE 35 ŞEHİT

İsrail'in Gazze Şeridindeki saldırılarından kaçan 1.5 milyon kişinin sığındığı Refah kentine düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 35 kişi şehit oldu. 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden terör saldırılarında şehit olan Filistinlilerin sayısı 34 bin 844’e yükseldi.

Refah Belediye Başkanı, Ebu Yusuf El Neccar Hastanesi’nin hizmet dışı kalmasından sonra şehirde hastaları tedavi edecek büyük bir hastanenin kalmadığını söyledi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Demir 09.05.2024 08:47
    onları esir edip ellerinizle beslerken onlar sizin halkınıza bomba yağdırıp ateş ediyor. Kendi halkınızı yanınıza alıp onları korusanız besleseniz daha iyi olmaz mı? Madem korunaklı bir alanınız var. halkınızı oraya alın. esirler rahat halk çile çekiyor.
  • verme 09.05.2024 03:44
    bence esirler cok da ønemli degil israil icin yerli yok edip yakacalsin yillarca arasin o zaman israil de kaos hic bitmeyecek
  • Www 08.05.2024 16:34
    Kısas uygulayın Her saldırıda Ne kadar masum vefat ettiyse O kadar esir ölmeliki hainlerde acı çeksin. Zalimlerin gözü o kadar döndüki Eninde sonunda duvara toslayacaklar Allah'ın izniyle
  • Selim 08.05.2024 16:14
    Nehirden denize yok olacaksın bebek ve peygamber katili lanetli kavim. Günlerin sayılı LOADING...