Haber7

"Egemenliğimizi ihlal ediyor" diyerek DSÖ yetkilerini genişleten anlaşmayı kabul etmeyen Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast gerçekleştirildi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Handlova'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Olay yerindeki bir gazeteciye göre "üç ya da dört" el silah sesi duyuldu.

Slovakya'da yayın yapan TA3 televizyon kanalı 59 yaşındaki Fico'nun başkentin yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında Kültür Evi'nin önünde destekçileriyle buluştuğu sırada açılan dört el ateş sonucu karnından vuruldu.

Yerel basına göre Fico hava yoluyla yakındaki bir hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili bir şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Olayın arkasında kimlerin ve hangi örgütlerin olduğu henüz bilinmiyor.

DSÖ'YE REST ÇEKMİŞTİ

Slovakya Başbakanı Robert Fico, resmi yazılı bildirinin ardından basın toplantısı düzenleyerek Dünya  ile yetki sözleşmesini imzalamayacakları ilan etmişti. 

"AŞILANMAYANLAR DOMUZ GİBİ ACI İÇİNDE CİYAKLAYACAK" İFADESİNE TEPKİ

Başbakan Fico, şunları söyledi:

"Birisi Kovid aşısı konusunda farklı bir görüşe sahipse, toplum için tehlikeliydi. Medya açıkça yazdı, biliyorsunuz, 'Aşılanmayan herkesin domuz gibi acı içinde ciyaklaması gerektiğini', ayrıca 'biri 'iğne politikası'nı reddederse güç kullanmak zorundasınız.'"

"AŞI POLİTİKAMIZDA DOĞRU VE HAKLI ÇIKTIK"

"Ve bugün, geçmişteki aşılamaya ve hükümetin Kovid ile mücadele önlemlerine karşı özgür bakış açımızın doğru ve haklı olduğu ortaya çıktı. Ki, bu önlemler insan haklarını ciddi bir şekilde ihlal ediyor."

ARAŞTIRMALAR, TEST EDİLMEMİŞ AŞILARIN SKANDAL SONUÇLARINI DOĞRULADI

"Birbiri ardına yapılan araştırmalar, test edilmemiş deneysel aşılarla kitlesel aşılamanın skandal sonuçlarını doğruluyor. Evet, parti lideri ve aynı zamanda Başbakan olarak, yeni koalisyon hükümetindeki bazı siyasetçilerin 2020 ve 2021 yılları arasında hükümetin oyalanma çabalarına siyasi bir değerlendirme yapma ve ayrıca geniş kapsamlı, genellikle tamamen amaçsız tıbbi ekipman ve aşı alımlarının mali yönüne bakma çabalarını destekleyeceğimi doğruluyorum."

EGEMENLİĞİMİZE KARŞI DSÖ'NÜN YETKİLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİNİ DESTEKLEMEYECEĞİM

"Ayrıca Slovenya Sosyal Demokrat Parti'nin salgın hastalıklara karşı mücadelenin yönetilmesinde egemen devletler pahasına Dünya Sağlık Örgütü'nün yetkilerinin güçlendirilmesini desteklemeyeceğimi açıkça beyan ediyorum.

Böyle bir saçmalığın sadece zorunlu aşılamaya karşı bazı hükümetlerin direnişini hissetmeye başlayan açgözlü ilaç şirketleri tarafından uydurulabileceğini söyleyebilirim."

EGEMEN SLOVAK SİYASİ PARTİLERİ BÖYLE BİR ANLAŞMAYI KABUL ETMEZ

"Slovak Cumhuriyeti Anayasası'na göre, DSÖ lehine bu tür uluslararası anlaşmaların geçerliliği için Slovak Cumhuriyeti Ulusal Konseyi'nin onayı gerekmektedir.

"Egemen Slovak siyasi partilerinin böyle bir onayı ifade edemeyeceklerine inanıyorum."

 

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Aysha 18.05.2024 17:40
    DSÖ İsrail veya yahudilerle herhangi bir ilişkisi olan bir organizasyon değildir. Neden yorumcular. Böyle bir bağlantı kuruyor anlamadım.
  • Skut 17.05.2024 22:41
    Ülkemiz derhal bu uluslararası sömürgelere karşı gereken tedbirleri almalıdır.
  • Skut 17.05.2024 22:38
    Dünya siyonist çetenin elinde oyuncak olmuş istediği gibi sömürüyorlar böyle itiraz edeni susturuyorlar. Artık bu düzene bir son verilmeli
  • TFX KAAN 17.05.2024 11:21
    Zaten DSÖ yü Yahudiler finanse ediyorsa bu örgütün dediklerini niye dinledik. Sağlık bakanlığı yanlış yaptı. Halka bu aşıyı dayatmamalıydı.
  • Yorumcu 16.05.2024 07:39
    Dünyanın bir naralı terör orgütü dsö dür bunlarıda yahudiler yönetiyor isdemedikleri ilacı kimse üretemez öldürürler. Cok kanser ilacları bulundu. Cok kișiyi harcadılar. Süikastlar duzemleyip öldürüyorlar
Daha fazla yorum görüntüle