Gazeteci Fatih Portakal, liyakatsiz atamalarla gündeme gelen CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'e çok sert tepki gösterdi.  

31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa'da 'atama' iddiaları günlerdir konuşuluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atandığı ortaya çıkmıştı.

Bir anda gözlerin çevrildiği Bursa'da Bozbey'in baldızını da Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na getirdiği belirlenmişti.

Bozbey'in ayrıca CHP'li milletvekili Kayıhan Pala'nın eşi Şafak Pala'yı, Kültür ve Sosyal İller Daire Başkanlığı'na getirmesi tartışma yaratmıştı.

Gelen tepkiler sonrası atama kararlarından vazgeçtiği belirtilen Bozbey için gazeteci Fatih Portakal çok sert ifadeler kullandı.

FATİH PORTAKAL'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Sözcü TV'deki yayında Portakal, söz konusu atama kararlarına tepki gösterirken "Bu zararlı, hastalıklı bir zihniyet" diye konuştu.

Fatih Portakal, şu ifadeleri kullandı:

"Biz bunları eleştiriyoruz. İki maaş, üç maaş alanları, akrabalarını atayanlar. Bu zararlı, hastalıklı bir zihniyet. Bu zihniyetten kurtulmak gerekiyor. İşte Bursa örneğini konuşuyoruz. Bursa'da AK Parti'den CHP'ye geçen Mustafa Bozbey var. Önce bir yeğeni çıktı. Yeğenini önce atadı sonra görevde aldı. Hatta lütfedercesine 'Tartışma yaratmamak için görevden aldık' dedi. Ondan sonra milletvekilinin eşi oradaymış, baldızı orada görevde.

"YENİ BİR İDDİA ORTAYA ÇIKTI"

Şimdi de yeni bir iddia ortaya çıktı. Kendisine yakın bir çifti belediyede yönetici yaptığı iddia edildi.

"HİÇ UTANMA YOK"

Bugün bu sorular beyefendiye soruluyor. 'Biz değerlendirmemizi yaptık vazgeçtik sonra' diyor. Gerçekten bazılarında hiç utanma yok."

Yorumlar 39 Yorum Var
  • Dervaz 10.05.2024 16:57
    Valla çok iyi yapıyorlar ohhh Bu millet hak ediyor oy verip chp den hizmet beklemek aha size hizmet hısım akraba eş dost partili doldurulmuş chpye geçen belediyelerde valla ohh bu millete
  • Fettah Adıgüzel 10.05.2024 02:47
    Chp’ye oy veren Bursa halkı düşünsün bana ne.
  • İrfan 10.05.2024 02:30
    Yaav inanmayın hepsi numaracı bu chpkk'lıların. Amaç başkası haber yapmadan ben yaptım eleştirdim size susmak düşer olay biran önce kapansın ha birde yeni nesilden oy kazanmak, hepsi tiyatrocu, şimdiden 2028 seçimlerine yatırım,tabi yersen
  • Erkan 10.05.2024 00:10
    Suçlu sadece Mustafa Bozbey mi yoksa vukuatli bir belediye başkanını yeniden aday göstermek mi.Pırlanta belediye başkanını yerinden eden yıllarca hizmet vermeyen belediyeyi hizmet abidesi haline getiren ali nur başkana bursalilar tarafından ihanetin bedelini sadece chpli odeseydi.Acemleri heykeli şehir hastanesini metroyu havuzlu parkı Yalova yolunu tramvayı açanı mi yargilayayim hakettin bursam
  • Hoca Nasrettin 10.05.2024 00:01
    Kendisi de buna dahil CHP'nin yalan dolan işleri ifşa olunca utanmadıkları aşikâr.
Daha fazla yorum görüntüle