İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın tv100 canlı yayınında soruları yanıtladı. Akalın, kongre sürecine giderken delege listelerine erişiminin engellendiğini belirtirken; kongrede sahte kimlik ile oy kullanma girişimi olabileceğini belirtti.
 

“SAHTE KİMLİK BASTIRILMAK SURETİYLE OY KULLANDIRILABİLİR”

Delege listelerine müdahale edildiği iddiaları sorulan Akalın, bazı gelişmeler yaşandığını; delege listelerinin kendilerine teslim edilmediğini belirtti.

Akalın, "Bu sürpriz değil. 10 gündür böyle bir şey var. Ben arkadaşlarla görüştüm. Ben o listeye ulaşamadım. İYİ Parti'den istifa edip başka partiye geçmişsiniz, başka delege gelecekken, yeniden delege yazılmış ama T.C. Kimlik Numarası o kişiye ait değil. Buzdağının üstünü gördük. Sahte kimlik bastırılmak suretiyle oy kullandırmaya gidebilir. Arkadaşlarımız tespit etti, itiraz yaptık. Seçim Kurulu'nun gerekeni yapmasını bekliyoruz. Ben de dahil olmak üzere bazı delegelerin doğum tarihleri, baba isimleri vs. yanlış girilmiş. Buradaki sorun, örtülü operasyonu kapama işidir. Teknik aksaklık var demeye getirecekler." Şeklinde konuştu.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Dayı 23.04.2024 12:04
    Yav ayıp arkadaş sen iyi partili isen parti için meseleni veya bir ayıp ini ulu orta anlatıyorsun aile içi sorunlar aile ile çözülür demekki sen çakmasın
  • Ramazan Bozanli 23.04.2024 09:53
    Kim gelirse gelsin artık iyi parti CHP bin uydu partisi olacak
  • Namyelüs 23.04.2024 09:12
    Partinin vatandaşa gösterilen kimliği sahte zaten.
  • Misafir 23.04.2024 06:53
    Bizim işimiz hep sahtecilik bu nasıl Müslümanlık ya
  • BERA 23.04.2024 06:10
    Ne yaptığınız belirsiz
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek