Kazakistan'ın Almatı şehrinde önceki gün meydana gelen yangında mahsur kalan vatandaşları, Türkiye'den giden bir inşaat işçisi kurtardı. Sivaslı Şükür Günay, Kazakistan medyasına olay anını anlattı.

Kazakistan'ın Almatı şehrindeki Akkent konutlarında, 1 Ağustos 2023 tarihinde geniş çaplı yangın meydana geldi. Binanın 14. katında mahsur kalan bir anne ve üç çocuğunu, Kazakistan'a çalışmak için giden Sivaslı elektrik ustası Şükür Günay kurtardı.

Almatı'daki şantiyede elektrik ustası olarak çalışan Şükür Günay, yangını duyar duymaz binada yaşayanların kurtarılması için yardıma koştu. 14. katta mahsur kalan bir kadın ve üç çocuğunu kurtaran Şükür Günay, olay hakkında Kazakistan medyasına konuştu.

KAZAKİSTAN'DA ÇIKAN YANGINDA BİR AİLEYİ, TÜRKİYE'DEN GİDEN İNŞAAT İŞÇİSİ KURTARDI

Elektrik ustası Günay, "Orada boğuluyorlardı. Nefes alamıyorlardı. Vincin oraya gitme şansı yoktu, merdiveni denedik ama merdivende tehlikeliydi. Bunun üzerine kabloyla asılarak oraya tırmandım. Üç çocuğu aşağı indirdim. Arkadaşlar da bana yardımcı oldu sağolsunlar. O zaman korku, hiç aklıma bile gelmedi. Söz konusu çocuklar ise aklına korku morku gelmez. Kim olsa aynı şeyi yapar, yardım ederdi" ifadelerini kullandı.

KAZAKİSTAN, YARDIM EDENLERE ÖDÜL VERECEK

Almatı'da çıkan yangın sırasında mağdurların kurtarılmasına yardım edenlere ödül verileceği öğrenildi. Almatı Acil Durumlar Dairesi Başkan Yardımcısı Yerlan Alibekov, "Yangında mahalle sakinlerine yardım edenler var. Bunların arasında özellikle Türkiye'den gelen inşaatçıları biliyoruz. Yardım edenleri dikkate aldık. Bakanlığa yazı gönderip ödül için aday göstereceğiz" açıklamasını yaptı.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Osman kşc 02.09.2023 02:53
    Şükrü kardeşimizden diğer işçilerimizden Allah cc razı olsun.Elektirikci Şükrü arkadaşı tanıyorum bende çalıştım orda .Şükrü yardım seven ve çömert bir kişi, uzun yıllardan beri orda yaşıyor.bizlerede yardımı oldu,rabbim yardımcısı olsun.
  • Fehmi 08.08.2023 17:37
    Darbe olur tankın önüne yatar kurşuna siper olur yangın olur ateşe ilk kendini atar bu milleti çözene nobel ödülü verilir. Güzel yurdumun güzel insanları ancak siyasiler bu necip milletin kıymetini bilmiyor .
  • Keko 08.08.2023 17:26
    Maaşlah yiğidom yüreyine sağlık
  • KÖROĞLU 08.08.2023 16:48
    Candan kardeşimiz, canından parçaları kurtarıyor. Helal olsun.
  • Mehmetx 08.08.2023 16:07
    Sivas' lıy mış gardaşım :) sevgiler
Daha fazla yorum görüntüle