HABER 7 SPOR / ÖZEL

Beşiktaş Genel Kurulu'nda konuşan Ali Sinanoğlu, Filistin'de yaşanan İsrail katliamına tepki gösterirken konuşmasının kesilmesi büyük tepkiyle karşılandı.

FİLİSTİN'E DESTEK AÇIKLAMASI YAPTI
 
İlk olarak konuşmasında "Sayın genel kurul, bu kürsüden daha önce de ifade ettiğim gibi Beşiktaş'ın varlık amaçlarından biri de insan odaklı dünyadaki sayılı sivil toplum kuruluşlarından biri olmasıdır. Bugün evlerinize döndüğünüzde küçük çocuklarınıza, torunlarınıza, küçük kardeşlerinize sarılarak sizleri empati yapmaya davet ediyorum" dedi. 

DİVAN BAŞKANI'NDAN UYARI GELDİ

Divan Başkanı Serdar Keskin'in Ali Sinanoğlu'nu uyararak "Filistin şu anda gündemimizde değil" demesi üzerine ikili arasında gerginlik yaşandı. Sinanoğlu, tepkisini "Böyle yaparsanız, ben bu işe taraflı bakarım sayın divan başkanım" diyerek dile getirdi. 

SİNANOĞLU: "KAMUOYU ÖNÜNDE SIKINTIYA GİRERSİNİZ"

Divan başkanının "Süreyi de aştınız" uyarısının ardından Sinanoğlu, "Ben buradan son sözümü söyleyeyim ama sözümü lütfen kesmeyiniz. Kamuoyu önünde siz sıkıntıya girersiniz" diyerek konuşmasına devam etmek istedi. 

"ABDÜLHAMİD HAN MI YANLIŞ?"

Salondan da tepkilerin gelmesi üzerine Ali Sinanoğlu, "Beşiktaş'ın kıymetli üyeleri, yanlış olan ne? Teşkilat-ı Mahsusa mı yanlış, Sultan Abdülhamid Han mı yanlış? Çocuklar katlediliyor ne yanlış?" diyerek sitemini dile getirdi. 

BAŞKAN ÇEBİ'DEN YARDIM İSTEDİ

Daha sonra Ali Sinanoğlu'nun Başkan Ahmet Nur Çebi'den yardım istemesi üzerine Başkan Çebi, divan üyelerine "Arkadaşın suçu yok" diye uyarıda bulundu. 

FİLİSTİN'E DESTEK KONUŞMASINA DEVAM ETTİ

Başkan Çebi'ye teşekkür ederek konuşmasına devam eden Ali Sinanoğlu, "Dünya mutlu ve huzurluyken spor bir anlam taşır. Huzurlu bir dünyada çocuklar gönül verdikleri takımların formalarıyla sokaklarda top oynarken futbol anlamlıdır. Sokaklarda üzerlerine bombalar atılırken değil. Büyük Beşiktaş ailesi olarak oluşturacağımız sinerjinin etkisiyle barış ve kardeşliğin simgesi olan sporun birleştirici gücüyle dünya spor kamuoyunun özellikle de futbol dünyasının etkileşim gücü faktörünü göz önünde bulundurarak insanlık tarihine utanç vesikası olarak geçecek çocuk ve sivil katliamlarının normalleştirilip tekrar edilmemesi adına bu insanlık dramına ses verilmesini umuyorum. Suskun dünyanın gözleri önünde çocuklar katledilirken vicdan ve ahlaki olarak insanlık testinden geçtimiz bu süreçte haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyerek özgür Filistin halkının haklı ve onurlu direnişini destekliyor; hastaneleri bombalayarak vahşice masum çocukları, hamile kadınları, yaşlı ve sivilleri katleden zihniyeti ve destekçilerini lanetliyorum. Adeta bir soykırım yapılan katliamlarda hayatını kaybeden tüm Filistinli şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 

KONUŞMA ESNASINDA MİKROFON KAPATILDI

Ancak Sinanoğlu'nun konuşmasının sonunda salonda ıslık sesleri yükselirken "Allah'tan rahmet diliyorum" dediği esnada mikrofon kapatıldı. 

TARAFTARLAR ÜYELİKTEN ÇIKTI

Bunun üzerine Beşiktaş Genel Kurulu'nda yaşananlara birçok taraftar tepki gösterirken olay sosyal medyada da gündem oldu. Bazı Beşiktaş taraftarları ise yaşananlardan dolayı Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını açıkladı. 

Yorumlar 389 Yorum Var
  • Asim 25.12.2023 02:52
    53 yasindayim. 10 yasindan beri Besiktas taraftariyim. Ama bunu seyredik ten sonra Besiktas i birakiyorum. Ben her Zaman mazlumun yaninda olanlar layim.bundan sonra Trabzon benim takim.
  • Remzi Sarıoğlu 07.12.2023 11:53
    Beşiktaş yöneticisi Ali Sinanoğlunu tebrik ediyorum. Onu susturmaya çalışanları ve ıslıklayanları kınıyorum. Ali Sinanoğlunun konuşması her yönüyle yeri ve zamanı idi. Ancak bu kadar haklı ve yerinde bir konuşmaya tahammül edemeyenlere yazıklar olsun diyorum.
  • Burhan 06.12.2023 20:43
    NERDE herkese karşı çarşı,ölen İsrailli sivillere özüldügünü söylese alkışlardı salon..Evsane başkan sen gidince Beşiktaş olmuş Düztaş...
  • Türkoğlu 04.12.2023 19:27
    Ne kadar kansız ve namussuz sızmış takımlarımıza.. Galatasaray, Fenerbahçe de dahil.. hepsini temizleyelim.. bizden olmayan bizimle de olmasın derim.. utandım resmen..
  • Mehmet çağlar 04.12.2023 12:45
    Avrupalı hristiyan takımları Filistinw destek verirken Beşiktaş klubü destek verene mikrofon kapatıyor konusturmuyor söylenecek çok bişey yok
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek