Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu’nda video konferans yoluyla konuştu. Konferansta Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerdeki duruşunu anlattı. Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında ekranda yer alan AB-Türkiye birlikteliği simgeleyen görsel AP'nin Alman milletvekillerinden Reinhard Bütikofer'i rahatsız etti.

Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında Türkiye ve Avrupa birliğinin birlikteliğini temsil eden iki bayrağın tek karede verildiği çizim Türkiye'nin hazırladığı sunumda yer aldı. Bu birlikteliği simgeleyen görsel AP'nin Alman milletvekillerinden Reinhard Bütikofer'i rahatsız etti

BÜTİKOFER: BİR DAHA GÖSTERMEYİN

Bütikofer 'İki Bayrağın karıştırılma şekli hoşuma gitmedi' diyerek sözlerini şöyle devam ettirdi: Çünkü AB bayrağındaki yıldızlardan bazıları Türk bayrağındaki yıldızların gölgesinde kalıyor. Bunu yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Bu yüzden sunum yeniden gösterilmeyebilir. Hatta yeniden gösterilmemeli.

MCALLISTER LOGONUN KALDIRILMASI İÇİN TÜRK YETKİLİLERE SESLENDI

Oturumu yöneten Avrupa Parlamenteri David Mcallister konuya ilişkin Bütikofer’e, bu logonun kendilerine ait olmadığını ve logoyu Türkiye tarafının hazırladığını aktardı. Mcallister, daha sonra logonun kaldırılması için Türk yetkililere seslendi.

AP'DE PKK SERGİSİ YAPILMIŞ, YPG'Lİ TERÖRİST KONUŞMUŞTU

Avrupa Parlamentosu'nda 2016 yılında terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan ve PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların yer aldığı bir sergi açılmış, 2017'de Ortadoğu'daki gelişmelerin konuşulduğu görüşmeye YPG'li bir kadın terörist bağlanmıştı.

Yorumlar 58 Yorum Var
  • murat76 14.09.2020 18:37
    Hazımsızlık problemi olduğu tipinden belli, bizi zaten hazmedemez adamın boğazına otururuz. Nasıl bir korkuysa bayrağımız yetmiş.
  • Kamil 12.09.2020 14:56
    Muhasır medeniyet seviyesi bu değil. Olsa olsa Muasır Cehalet seviyesi.
  • fresseduschwein 12.09.2020 14:52
    normaldir...ISTENMIYORUZ...sadece Türk oldugumuz icin...Osmanli torunu oldugumuz icin...bizden korktuklari icin...orada dünyanin her bayragiyla yapilsaydi o görsel hic kimseden gik cikmazdi...sadece Türk bayragi oldugu icin...bu fasistler sosyal, hristiyan liberal demokratlar, yesiller ve solcular arasinda saklanan sürüngenlerden ibaret...
  • gaddar 12.09.2020 13:45
    doğru söylüyor. koskoca TÜRKİYE devletini bayrağının toplama devletlerinin bayrağınin yanina koymasinlar
  • SALİH 12.09.2020 13:14
    Tam bir domuz diyeceğim ama,Bu küstah domuzdan da aşağı biri.Yüzüne iyi bakın o farklılığı rahatlıkla fark edebilirsiniz.
Daha fazla yorum görüntüle