ABD New York'ta aşırı yağışlar nedeniyle sel oluştu ve olağanüstü hal ilan edildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, vatandaşlardan dışarı çıkmamalarını istedi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen yağış nedeniyle olağanüstü hal ilan (OHAL) edildiğini açıkladı.

"METROLARDAN, YOLLARDAN UZAK DURUN"

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Blasio şunları söyledi:

"Bu gece New York için olağanüstü hal ilan ediyorum. Şehir genelinde rekor kıran yağmur, acımasız sel ve yollarımızda oluşan tehlikeli koşullar ile bu gece tarihi bir hava olayı ile mücadele ediyoruz.

Lütfen bu gece sokaklardan uzak durun ve ilk yardım ekiplerimizle acil servislerimizin işlerini halletmesine izin verin. Dışarı çıkmayı düşünüyorsanız, yapmayın. Metrolardan uzak durun. Yollardan uzak durun. Yoğun suların içine girmeyin. İçerde kalın.

Gözümüz elektrik şebekemizde. Yaklaşık 5 bin 300 kişinin elektriğinin kesildiğini gördük. Yağışların birkaç saat içinde durmasını bekliyoruz. Ama o zamana kadar, yine içeride değilseniz içeri girin."

METROLARI, SOKAKLARI SU BASTI

Sosyal medyada yapılan çok sayıda paylaşımda da metronun kullanılamadığı belirtilerek, insanlardan metro ve sel bölgelerinden uzak durmaları istendi.

 

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Ali.. 03.09.2021 06:00
    Daha beter olsunlar
  • Numan tuncer 02.09.2021 18:57
    Ne abd ne almanya da olan sel ve felaketlerde hiç vel vele yok turkiyede oldumu herkes düşman olu yo
  • Mert 02.09.2021 15:54
    Güç kimininmiş görecekler.
  • 1453 02.09.2021 14:51
    Senelerdir hep gariban insanları öldürdüler dünyayı sömürdüler inş.bu bir başlangıç olur beter olsunlar. Herkes amin desin
  • Göktürk 02.09.2021 14:46
    sözde süper güç gerçek gücün ne olduğunu görmüş
Daha fazla yorum görüntüle