Rusya'nın yaklaşık 200 araçlık askeri konvoyu, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesi istikametinde görüldü.

Rusya'nın Rostov bölgesindeki Kuybışevo yerleşim yeri yakınlarında Ukrayna sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafede Rus askeri hareketliliği tespit edildi.

200'den fazla çeşitli askeri teçhizattan oluşan konvoyun, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine doğru ilerlediği dikkati çekti.

Konvoyun içinde onlarca askerin bulunduğu da görüldü.

- Putin, Ukrayna'daki Rus yanlısı ayrılıkçıların yönetimlerini tanımıştı

Ukrayna'nın doğusunda 2014'te Kiev yönetimine rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna topraklarında "Donetsk Halk Cumhuriyeti" ve "Lugansk Halk Cumhuriyeti" isminde 2 ayrı sözde yönetim oluşturmuştu.

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, 15 Şubat'ta Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kurduğu sözde yönetimlerin tanınması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunulmasına yönelik kararı kabul etmiş, kararı Kremlin'e göndermişti.

Putin, dün Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalamış, Rusya Silahlı Kuvvetlerine sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde barışın korunması talimatını vermişti.

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi de Putin'in, ordunun Rusya toprakları dışında görev yapmasına ilişkin başvurusunu onaylamıştı.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Hakkı An 24.02.2022 10:26
    Şimdi soru şu, UKRAYNA birliklerinden RUS tarafına geçenler olacağı söyleniyordu. Bunu MERİCANLAR bekliyordu. Bu çatışmanın bir sınama olacağını, dost ve kendi tarafında olanların ortaya çıkacağını bunun "basit bir asit baz testi" olacağını beyan ediyordu MERİCANLAR. Şimdi izleyelim.
  • Hakkı An 24.02.2022 10:24
    Bu görüntülerin hiçbirinde hareket eden askeri konvoyların LOJİSTİK vb geribölgede faaliyet gösterecek unsurları YOK. Bunlar muharip unsurlar ve komuta keşif unsurlarına benziyor. Asker karnının üstünde yürür araçlar bakım yakıt ister. Bu şu demek, bu birlikle Haberlerde yer alan İngiliz orjinli haritalardaki hiçbir bir planı uygulayamaz. Deposundaki yakıt ve kumanyası yettiği kadar gider ve SAVUNMAYA GEÇER. yani bir TAARRUZ yok; savunma savunma. Kedidir Kedi kasmayın, üzmeyin kendinizi; kaçınılmaz bir tecavüz veya taarruz YOK.
  • emre19 24.02.2022 00:54
    Savaş olmaz,Rusya bunu hep yapıyor.Risyanin ukranya imirindami,esas mesajı ukranya üzerinden Amerkaya veriyor.senin gücün bı kadar. Sen ancak uzaktan olayları seyredersin, burada benim borüm öter diyor. Yani soğuk savaş devam ediyor
  • Zzzxx 23.02.2022 23:51
    Zalim ruzlar
  • Zzzzzz 23.02.2022 23:45
    Birkac sihalik konvoy
Daha fazla yorum görüntüle