Ukrayna'da Kiev Bağımsızlık Meydanı'na çok yakın bir noktada patlama sesi duyuldu. Bir yerleşim yerinin hedef alındığı saldırıda 6 yaralı var.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Rus ordusu Ukrayna’nın başkenti Kiev’i hedef aldı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klichko saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Arkadaşlar düşman Kiev’e saldırdı. Sevchenko semtinde 2 patlama meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışıyor. Saldırıdan zarar görenlere ilişkin bilgiler güncelleniyor" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA DIŞIŞLERİ BAKANI DİMİTRİ KULEBA: İĞRENÇ BARBARLIK

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba saldırı hakkında "Rusya, bu iğrenç barbarlıkla Ukrayna'ya, Avrupa'ya ve dünyaya karşı tutumunu bir kez daha ortaya koymaktadır" dedi.

GUTERRES KİEV'DEYDİ!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanı Mihaylo Podolyak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, saldırının BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in kenti ziyareti sırasında yaşandığını belirtti. Podolyak, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde bir yerinin olmasını da sorguladı.

"RUSYA'NIN KIEV'E YÖNELİK SALDIRILARI BM'YI AŞAĞILAMAYI AMAÇLIYOR"

Vladimir Zelenskiy, BM Genel Sekreteri ziyareti esnasında Kiev'de bir yerleşim bölgesini vuran Rus saldırılarının küresel kuruluşu "aşağılama" girişimi olduğunu söyledi.

Zelenskiy, "Bugün, Kiev'deki görüşmelerimizin bitiminden hemen sonra, Rus füzeleri şehre uçtu.Bu, Rusya'nın BM'yi küçük düşürme çabaları ve örgütün temsil ettiği her şey hakkında çok şey söylüyor." dedi. Bunun "karşılık gelen güçlü bir reaksiyon" gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ordumuz Ukrayna'daki altı silah ve yakıt deposunu füze ile vurarak yok etti."

 

Yorumlar 15 Yorum Var
  • İklimdeğişikliği 30.04.2022 04:10
    Abd Rusya savaşı patlak verecek gibi çünkü zelensky Abd ye çok baskı yapıyor savaşa dahil olması için.
  • muhammet beyazal 29.04.2022 11:22
    Suriye'de ABD ve Rusya yok mu? Oralarda yaşanan vahşetler neden dile getirilmiyor? İki vahşi devlet ve bunlar dünyayı yönetiyor. Ukranya da suriye de oyuncak.
  • vatansever 29.04.2022 11:10
    Hava savunma sisteminin ne kadar önemli olduğunu, niye kontrolü bizde olacak şekilde vermediklerini, biz Rusyadan alınca da niye küplere bindiklerini iyi kavramak lazım. Hava savunma sistemi, günümüz savunmasının en önemli unsurudur. Karadan savunabilir, işgali önlersin belki ama ülke yerle bir olur. Savaş uzarsa karadan savunma gücün de kalmaz bir noktada. Milli hava savunma sistemlerinin geliştirilip kullanıma sunulması için ne gerekiyorsa yapılmalı.
  • Cingibi 29.04.2022 03:58
    Neden söylüyorsun kardeşim vuramadı yanına düştü bomba diye bütün haberleri analiz edip vuruyorlar işte birazdan birtane daha atar vurur hedefi
  • vedo 29.04.2022 03:48
    Siz BM zaten asaliksiniz, suriyede insanlar canli canli yakiliyor siz ama burda okup bitene vahset diyorsunuz niye cünkü siz o esnada orda oldugunuz icin. Keske alayiniz oracikta geberseydiniz.
Daha fazla yorum görüntüle