Türkiye'nin ilk imam hatip lisesi olan İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hafızlığını tamamlayan 35 öğrenciye icazet belgeleri, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde düzenlenen törenle verildi. Tören Yunan medyasında "Bir meydan okuma" olarak sunuldu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ndeki icazet törenine öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Törende, cami imam hatipleri Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu'nun da aralarında bulunduğu hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, hafız öğrenciler de Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

Törende daha sonra İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde hafızlığını tamamlayan 35 öğrenciye icazet belgeleri sunuldu.

Yerli ve yabancı turistler, ilgiyle takip ettikleri programdan cep telefonlarıyla görüntü aldı.

YUNAN MEDYASI: AYASOFYA'DA YENİ TÜRK MEYDAN OKUMASI

Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinden rahatsız olan Yunanistan basını, Kur'an okuyan öğrencileri okurlarına aktardı.

Proto Thema gazetesinin, "Ayasofya'da Kur'an okuyan onlarca öğrenciyle yeni meydan okuma" başlıklı haberinde öğrencilerin görüntüleri paylaşıldı.

"Beyaz giyimli 35 öğrenci..."

Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç gün önce Ayasofya'nın yeni pasaportlarda yer alacağını söylediği anımsatıldı.

"Ayasofya'da yeni Türk meydan okuması" ifadesi de kullanılarak, "Dünya Miras Alanı'ndaki törende, beyaz giyimli 35 öğrenci Kur'an okudu." denildi.

Türk pasaportlarında Ayasofya'nın olmasına da tepki gösterdiler

Türkiye'nin yerli üretim e-Pasaport'u geçtiğimiz günlerde tanıtılmış, pasaportun orta sayfasında Ayasofya Camii'nin fotoğrafına yer verileceği duyurulmuştu.

Yorumlar 215 Yorum Var
  • KARA MURAT 01.06.2022 16:12
    يُر۪يدُونَ اَنْ يُطْفِؤُ۫ا نُورَ اللّٰهِ بِاَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللّٰهُ اِلَّٓا اَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ Onlar Allah’ın nûrunu ağızlarıyla üfleyip söndürmek istiyorlar. Allah ise, kâfirler hiçbir zaman hoşlanmasa da, nûrunu mutlaka tamamlamak istiyor. Tevbe suresi 32. ayeti kerimesinde böyle buyuruyor. Arkadaşlar merak etmeyin yeterki bizler Allah (cc)'ya karşı görevlerimizi yerine getirip hainlere ve nankörlere karşı birlik ve beraberliğimizi koruyalım
  • KARA MURAT 01.06.2022 16:04
    Daha çok şeyler görecekler Allah (cc)'nın izni ile Ülkemiz her konuda Kafirlere diz çöktürecek yeterki biz uyanık olalım birlik olalım 2023 hedeflerine ve daha sonra ki başkanın buyurduğu diğer 2053,2073 tarihli hedeflere yürüyeceğiz Allah cc 'nın izni ile. Yüce rabbimiz yüce kitabımızda buyuruyor ki kafirler ne yaparsa yapsın ben nurumu tamamlayacağım ; O ol der olu verir
  • Turgut 30.05.2022 21:23
    Allah yâr ve yardımcımız olsun)))
  • Musa Çetintaş 28.05.2022 18:32
    Cok güzel bir icazet programı olmuş hocalarına teşekkürler
  • Sultan Melik şah 25.05.2022 19:01
    Allah sayılarını artırsın camiye islama karşı cıkanlara da ocaklarına ateş düşsün Ayasofya kebir camisinin. Acılmasıylada gurur duydum kahrolun içimizdeki Bizans kefereleri
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek