20 Şubat'ta İdlib'in Dana kasabasında bulunan Faruk Camiinde yatsı namazı sırasında meydana gelen deprem kameralara böyle yansıdı. Cemaatin arasında bir kişi hariç kimse namazını bozmadı. O anlar sosyal medyada büyük ilgi gördü.
 

Yorumlar 135 Yorum Var
  • son ihtiyar 01.03.2023 00:39
    sallayıp durmasın herkes. böyle bir durumda fıkıh ve ilmihal,namazın bozulmasını vacip kabul eder.Sarsıntı daha uzun sürüp,gittikçe şiddetlense idi ve birinin başına sıva düşüp ölseydi,ahirette neden tedbir almadığından sorarlardı.Mesela kubbe,olduğu gibi inse,kenara kaçmadıklarından dolayı herkes altında kalırdı.Allah-ü teala'nın verdiği aklı,onun bir takdirinden diğer takdirine sığınmak için kullanmak vaciptir.Can hakkı ,Yaşamak esastır,şehadet(hükmi şehitlik olanı,ezilmek,yanmak,boğulmak gibi olanı yani,hakiki şehitlik -harp şehidi olanı değil) hakkı ondan sonra gelir...hele bir de kalbe kibir taslamak düşerse,asıl o zaman yandın.Hakiki şehitlik hakkı ise yaşamak hakkından önce gelir.
  • Babacan 28.02.2023 14:19
    İslamın özünde mezhepmi varki o mezhep olmasın bu mezhep olsun mezhepler peygamberden s a s 200 yıl sonra ortaya çıkmıştır 4 hak meshep diğe birşey bilmiyorsan öğren
  • Meselenin özü 28.02.2023 12:56
    Burada bir olay var; görülmesi,ibret alınması,takdir edilmesi gereken şey; bu insanların Allah'a tevekkülü ve teslim olmasıdır.Hangi mezhepten oldukları önemli değildir. Yeter ki Şia,Nusayri,vahhabi,harici vb olmasın ,hak mezhep olan 4 mezhepten biri olsun hepsi müslüman kardeşimizdir. Müminler ancak kardeştirler.
  • emins 28.02.2023 00:17
    boş muhabbet yapmayın şurda
  • Mgl 28.02.2023 00:03
    Savaş geçiren insan depremi hiç bir şey sayıyor,bizde olaydı içerde kimse kalmazdı... Kendimizi görelim n kadar müslümanız,şu kardeşlerden biraz ibret alalım
Daha fazla yorum görüntüle