Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigojin'in de içinde olduğu özel jet, başkent Moskova yakınlarında düşmüş yapılan DNA araştırması sonucunda ölen 10 kişiden birinin Prigohin olduğu açıklanmıştı. Wagner lideri, dün de St. Petersburg'da basına kapalı bir törenle toprağa verildi.

Ancak Prigojin'in ölümüyle alakalı farklı iddialar da ortaya atıldı. İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'un Rusya uzmanı Keir Giles, Wagner liderinin ölümünün hemen ardından yaptığı açıklamada, Prigoji'nin ölümüyle ilgili gelişmelerin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirterek. "Prigojin'in seyahatlerini gizlemek amacıyla birçok kişinin adı 'Yevgeniy Prigojin' olarak değiştirilmişti." demişti.

Moskova Devlet Diplomasi/Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (MGIMO) profesör olarak da çalışmış olan Valery Solovey, "Rus yetkililer enkazda Prigojin'in DNA'sını bulmadı. Yalan söylüyorlar. Uçak içeriden patlatılmadı. Rusya Güvenlik Konseyi tarafından düzenlenen planla vurularak düşürüldü. "Prigojin yaşıyor, durumu iyi. Başka bir ülkede. Uçakta dublörü vardı, ölen o. Putin de bunun farkında. Eğer Rus yetkililerin resmi açıklamalarına inanıyorsanız, o zaman ne söyleyebilirim?"" ifadelerini kullandı.

WAGNER'DEN FLAŞ VİDEO

Prigojin'in ölüp ölmediği tartışılmaya devam ederken, Wagner'e ait Telegram kanalı Grey Zone, çok konuşulacak bir video yayınladı.

Grey Zone, videonun ne zaman çekildiğine dair bir bilgi paylaşmazken, videoda görünen Prigojin'in, "Yaşayıp yaşamadığımı ve nasıl olduğumu merak edenler için şu anda 2023 yılının Ağustos ayında, hafta sonundayız ve ben Afrika'dayım." dediği duyuluyor.

Paylaşılan görüntülerde yaşam tehlikesinin farkında olduğu anlaşılan Prigojin'in, gün olarak "hafta sonu"nu söylemesi dikkate alındığında, 23 Ağustos Çarşamba günü uçak kazasında ölen Wagner liderinin videosunun yalnızca 3-4 gün önce çekilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Videonun, Prigojin'in hayatta olup olmadığını kanıtlamadığı kaydedilirken, Wagner lideri son resmi videosunu da yine Afrika'dan yayınlamıştı.

WAGNER İSYANI

24 Haziran'da Rus yönetimine isyan ederek Moskova'ya ilerleyen ancak Belarus'un araya girmesiyle geri çekilen Wagner ve Prigojin, ardından Belarus'a geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Wagner isyanını "ihanet" olarak yorumlamıştı.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Fatih 31.08.2023 19:01
    İyi de zaten ben Afrika'dayım diyor
  • Canip 31.08.2023 18:25
    Orduevinde gün geçiren emekli paşalara benziyor.Bu adam moskova merkez orduevinde kalıyor.
  • Mert 31.08.2023 16:41
    Eminim cehennem ennnn derim çukura da yanyor
  • Galyalı 31.08.2023 16:33
    Dikdatör karşısında İşini sağlam yapmıyanın sonu bu dur.
  • Sivaslı 31.08.2023 16:00
    Bizim ülkede kımse ölmez zaten 50 yaşına geldım herkes yaşıyor ahmet kaya Saddam ladın aklına kım gelırse ölen yok cennet bızım vatan neden Ölsünler hepsı bu kalbimızde yaşıyor
Daha fazla yorum görüntüle