ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinden İspanya'nın Barselona şehrine gitmek üzere kalkış yapan uçakta ishal paniği yaşandı.

PİLOTTAN "BİYOLOJİK TEHLİKE" ANONSU

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Delta Havayolları’na ait Airbus A350 uçağında yolculuk yapan bir kişinin ağır ishal belirtileri göstermesi üzerine 194 sayılı seferi yapan uçağın pilotunun hava trafik kontrolüne “Bu bir biyolojik tehlike sorunu. Uçuş boyunca ishal olan bir yolcumuz vardı ve bu yüzden Atlanta'ya geri dönmemizi istiyorlar” diyerek iniş izni istediği kaydedildi.

2. SAATTE ACİL İNİŞE GEÇTİ

Havayolu yetkilileri, 8 saatlik yolculuğun yaklaşık 2’inci saatinde meydana gelen olayın ardından uçağın tekrar Atlanta Havalimanına acil inişe geçtiğini ve uçuş sırasında tıbbi bir sorunun meydana geldiğini doğruladı.

YOLCU İSHAL ÇIKTI

Olayın nedeninin bir yolcunun ishal olması olduğu öğrenildi.

Sosyal medya platformu X üzerinden yayılan ve hava trafiği kontrolüne ait olduğu öne sürülen bir ses kaydında, "Şu anda uçağın içinde ishal olan bir yolcu var, bu yüzden Atlanta'ya dönmek istiyorlar." ifadesi yer aldı.

UÇAK 5 SAATTE TEMİZLENİRKEN UÇUŞ ERTESİ GÜNE SARKTI

Yolcu kameralarına yansıyan görüntülerde uçağın koridorunda dışkı ve tuvalet kağıtları görülürken, temizlik görevlilerinin 5 saatlik bir çalışma sonunda uçağı temizlediği ve tüm yolcu ile mürettebatın 1 gün gecikmeli olsa da aynı uçakla Barselona’ya uçtuğu öğrenildi.

YOLCU HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Mide-bağırsak sorunu yaşayan yolcunun kimliği açıklanmazken, Barselona’ya giden uçakta olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

KAYNAK: AA-İHA

Yorumlar 5 Yorum Var
  • coban 07.09.2023 00:38
    haberi yabanci kaynakdan dinledim.. genellikle ucaklardaki havalandirma sistemleri sebeb olurmus böyle ani durumlara.. pilotlar bu gibi olaylarin cok sikca yasandigi ve tecrübe edildigini belirtiyorlar..
  • Asım 06.09.2023 23:44
    İşte abd'de durum bu. Ye ye ye, Domuz eti ye, içki iç, abur cubur ye, ishal olana kadar mideyi doldur, Afrikalı Aç kalsın. Sonuç bu.
  • Eci 06.09.2023 22:06
    Valla bu yaz bu hastalık heryerde vardı.demekki salgın küresel boyutta.
  • ASLI 06.09.2023 21:48
    İstanbulda ishal salgını var kardeşimin işyeri ve benim uğradığım bir işyerinde hrkes yakalanmıştı küresel bir salgın olabilir mi acaba
  • tepki 06.09.2023 21:09
    bir yere gitmeden ønce bir kac gun ønce ne bulursan yemezsin ayni biz de cok dugun de belese yemek de olsun ne var ise yerler sonra bir hafta hastane cikamazlar