İngiliz merkezli BBC, İsrail’in Gazze’deki Müslüman sivillere yönelik savaş suçu işleyerek beyaz fosfor top mermisi kullanmasını sansürledi. 

Canlı yayında BBC'nin Gazze'de bulunan muhabir Filistinli Rushdi Abu Alouf, İsrail’in Gazze’deki sivillerin üzerine yasaklı beyaz fosfor top mermisi kullandığını anlattığı sırada yayın kesildi.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği skandala ait görüntüleri paylaşıp, "BBC, İsrail'in Gazze'de beyaz fosfor kullandığını anlatan muhabirinin yayınını kesti. Katliamı örtbas edip taraf tutmak yayın yapmak değildir. Şiddetle kınıyoruz. Uluslararası Af Örgütü Kriz Kanıtı Laboratuvarı tarafından doğrulanan video ve fotoğraflar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bombaladığı Gazze'de beyaz fosfor kullandığını gösteriyor” dedi. 

İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇU SAYILAN BEYAZ FOSFOR KULLANDIĞI KANITLANMIŞTI

Uluslararası Af Örgütü açıklamasında, Örgütün Kriz Müdahale Programı'nın, İsrail'in Gazze'de, beyaz fosforlu top mermileri kullandığını belgeleyen ikna edici kanıtlar topladığını kaydetti.

Örgütün Kriz Kanıt Laboratuvarı'nın doğruladığı video ve fotoğraflar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bombaladığı Gazze'de beyaz fosfor kullandığını gösteriyor.

Toplanan kanıtlar arasında, AA foto muhabiri Mustafa Al-Kharouf'un 9 Ekim'de çektiği ABD Savunma Bakanlığı Tanımlama Kodu'nun "beyaz fosfor esaslı mühimmat" için kullandığı D528 etiketli M825 ve M825A1 top mermilerinin fotoğrafı da yer alıyor.

2 BİN 329 SİVİL İSRAİL TARAFINDA ŞEHİT EDİLDİ

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın en son verilerine göre ise İsrail'in saldırılarında Gazze'de 724'ü çocuk, 458'i kadın, 2 bin 329 sivil İsrail tarafından öldürüldü. 

Yorumlar 43 Yorum Var
  • orhan 16.10.2023 20:44
    peygamberimiz s.a.s. haber verdigi gunlerin cok yaklastiginin habercisidir bu zulumler. gazzeyi simdi bitirebilirler ancak muslumanlarin gazabinda geberip gidecekler. icinde bulundugumuz yuzyilin ilk yarisinda bu is bitecek insallah.
  • vatandaş rıza 16.10.2023 20:39
    keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner ve o gün artık insanlıktan çıkmış hayvandan aşıda olanlar için çok geç olacak ben onlara acımayacağım çünkü merhamet edene merhamet edilir bunlar insan muamelesi görmeyecekler..
  • dedem 16.10.2023 20:20
    ıngılızın ne menem oldugunu azıık bır tarıh bılgısı oan bıle bıleblır. bu ıngılız aklı nasıl can verecek
  • Merhametsizler 16.10.2023 18:53
    Gazeteciler hala ne için Yahudilere röportaj yapıyor hayvanlar bile sizden daha üstün daha. Merhametli
  • Gurbetçi vatansever 16.10.2023 18:39
    Haklının yanında deyilde güçlünün yanında olanlara lanet olsun.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek