İsrail ordusunda görev yapan bir haham, Gazze Şeridi'ni ve Lübnan'ı işgal etme çağrısı yaptığı konuşmayla gündeme geldi.

İsrail ordusunda görev yapan bir haham, Gazze Şeridi'ni ve Lübnan'ı işgal etme çağrısı yaptığı konuşmayla gündeme geldi.

İsrail ordusunun Nahal Tugayı askeri üssünün Hahamı Amichai Friedman, kasım ayında askerlere hitaben yaptığı konuşmasında, Gazze ve Lübnan dahil sözde “Vadedilmiş Topraklar"ın İsrail’e ait olduğunu ileri sürdü.

BÜYÜK ÇAPTA GERİ DÖNECEĞİZ

Askeri Haham Friedman, sosyal medyada yayılan konuşmasında, “Bu topraklar bizim. Hepsi. Gazze ve Lübnan dahil. Vadedilmiş Topraklar'ın tamamı bizim. Büyük çapta geri döneceğiz.” ifadesini kullandı.

Friedman’ın sözlerini alkışlayan askerlerden bazıları "Gazze'yi fethet" sloganları attı.

Öte yandan yaptığı konuşma nedeniyle Friedman hakkında İsrail ordusu tarafından soruşturma açıldığı bildirildi.

İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, Friedman'ın sözlerini reddederek, "savaşta da barışta da ordu saflarında bu uygunsuz söylemlere izin verilmeyeceğini" savundu.

Hahamın askeri üste geçen ay yaptığı konuşmanın görüntüleri sosyal medyada yayılarak yeniden gündeme gelirken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı çıkan sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Yorumlar 112 Yorum Var
  • Göktürk 05.12.2023 11:17
    bu aşağılık katilleri izleyince bütün yahudilerin ölmeyi hak ettiğini düşünüyorum hitler sonuna kadar haklıymış
  • tamer danacı 05.12.2023 08:37
    ben tek başıma ne yapabilirim ki dedi dünyadaki 2 milyar kişi.
  • Ahmet Turan 03.12.2023 21:52
    Müslüman ülkelerİn başındakiler bunlardan olduğu için ben de inanıyorum ki vaad edilmiş topraklardan alacaksınız yazık Müslümanlara yazık 2 milyar Müslümana yakın millet 8 milyon Yahudi ile baş edemiyor içinize başımızda kendi adamları gelmiş Müslüman toplumun uyutuyo birbirine vur duruyor yazık başımıza taş yağsa bile azdır
  • Bozkurt 03.12.2023 19:55
    Cücük kadar Ülkesiniz hangi asker hangi güçle vadedilmiş toprakları alacaksınız değil toprak altını size biz Türkler vaad ediyoruz
  • Kurdi 03.12.2023 19:37
    Kimse unutmasın zalimler islamdan başka herşeyi yenebilir.
Daha fazla yorum görüntüle