ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Kurumun internet sitesinden verilen bilgiye göre, TSİ 21.09’da Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin, yerin 13 kilometre derinliğinde olduğu bilgisi verilirken, yaklaşık yarım saat sonra bölgede 5,1, 5,5 ve 5,0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

İlk açıklamasında Kırgızistan'da merkez üssü Kızıl-Su olan 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildiren USGS, daha sonra depremin merkez üssünü Çin’in Aykol kasabası olarak güncelledi.

Deprem, bölge ülkelerinde de hissedildi

Deprem başta Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan olmak üzere bölge ülkelerinde de hissedildi.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te şiddetli sarsıntıdan ötürü halk paniğe kapılarak evlerini terk etti ve sokaklara çıktı.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel saatle 00.09’da meydana gelen deprem sonucunda ülke genelinde hasar ve can kaybının olmadığını aktardı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı da depremin, Almatı’da 4 büyüklüğünde hissedildiğini açıkladı.

Sosyal medyada, depremin hissedildiği ülkelerde insanların sokağa çıktığı görüntüler dikkati çekti.

 

Yorumlar 59 Yorum Var
  • ALLAH dostu 24.01.2024 09:40
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET
  • a.d. 23.01.2024 21:55
    Merdivenden kaçmayıpta ne yapacaklar uçacaklar mı? Deprem de asansörler kullanılamaz. Ayrıca 7 şiddetinde ve hiç bina yıkılmadı.Helal olsun. Hatay da ve Antakya da olduğu gibi kentsel dönüşüm yaptırmayacağız diyen hainlerden orda yok herhalde......
  • Ü.Ç 23.01.2024 11:20
    Geçmiş olsun. 6 Şubat depremini yaşamış biri olarak, duygularını çok iyi anlıyorum.
  • Çiçek 23.01.2024 11:10
    ALLAHIN HER SEYE HER KEZE Gücü Yeter işte ne diyor güvenme zenginliğine bir kıvılcım yeter güvenme guzeligine bir sivilce yeter ye gençlik biter para piter veren kim Her gün güneşi veren temiz havayı veren topraktan yiyecekler veren hep veren ALLAH
  • İBRAHİM 23.01.2024 09:55
    lan su deprem anında eline telefonu nasıl alıyor millet vallahi hayret ya
Daha fazla yorum görüntüle