Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Karadeniz Filosu’nda görev yapan Sergei Kotov adlı devriye gemisinin batırıldığını duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, operasyonun Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü tarafından düzenlendiği ifade edildi. Açıklamada, “Bir Rus gemisi daha denizaltıya dönüştürüldü. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü'nün özel birimi 'Grup 13' Rus Karadeniz Filosu'nun 65 milyon dolar değerindeki 'Sergei Kotov' adlı devriye gemisine saldırdı. Magura V5 insansız deniz araçlarının saldırısı sonucunda 22160 proje numaralı Rus gemisi 'Sergei Kotov'un arka, sağ ve sol yanlarında hasar meydana geldi. Güne güzel bir başlangıç” denildi.

RUSYA'NIN ODESSA'DA YAPTIĞI KATLİAM

Rusya’nın Odessa kentinde bir apartmanı hedef alan İHA saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, hayatını kaybedenler arasında 5 çocuğun bulunduğunu duyurdu.

Ukrayna’nın güneyindeki Odessa kentinde 2 Mart’ta Rusya’nın ‘Shahed’ İHA’larıyla düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye ulaştı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, yaşamını yitirenler arasında 5 çocuğun da bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, 5 kişinin de enkazdan kurtarıldığı ifade edildi. Servisten dün yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu'nun sivil binayı vurduğu bölgede acil durum ve kurtarma çalışmaları yaklaşık iki gün sürdü. Çalışmalar tamamlandı” denildi.

ZELENSKİ: YANIT SERT OLMALI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın eylemlerine yanıt verilmesi ve bu yanıtın sert olması gerektiğini ifade ederek, “Bu hafta itibarıyla Rus teröristler toplamda 400'e yakın güdümlü bomba, 50'den fazla Shahed insansız hava aracı ve 40'tan fazla füze kullandı. Avrupa'da hiçbir ülke böylesi bir baskı ve kötülüğe tek başına karşı koyamazdı. Tüm liderler ve uluslararası örgütler Rusya'nın eylemlerine karşılık vermelidir. Bu yanıt sert olmalıdır. Putin barış istemiyor, o sadece savaş ve ölüm istiyor. Kimi öldürdüğü umurunda değil. Asıl amacı yok etmek. Önce Ukrayna'yı ve Ukraynalıları, daha sonra sizi, sevgili ortaklar” dedi.

Yorumlar 36 Yorum Var
  • Mustafa Akın 05.03.2024 23:59
    Başına bir y*hudiyi veya y*hudileşmişi getiren bir milletin vay haline.
  • maho 05.03.2024 16:33
    ne ukraynası kardeşim,onu vurduysa ingiliz vurmuştur.
  • KOÇ 61 05.03.2024 16:08
    İki akraba millet biribirini vuruyor Amerika ve Avrupa keyifle elini ovuyor
  • Misafir 05.03.2024 15:32
    Rusya cocuk öldürdüyse buna da karsıyız ! İstailt farkınız yok! Bebek katilleri
  • Ahmet 05.03.2024 15:27
    putin en son basıcak nükleerin tuşuna göz göre göre avrupa ve amerika tarafından kukla ukrayna kullanılarak zayıflatılıyor.
Daha fazla yorum görüntüle