Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Rusya'ya ait "Tu-22M3" tipi bombardıman uçağını düşürdüklerini iddia etti. Interfax haber ajansının Rusya savunma bakanlığından aktardığına göre, Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağı Cuma sabahı Rusya'nın güney Stavropol bölgesine düştü. Bakanlık, bombardıman uçağındaki dört pilotunun uçaktan atladığını, üç pilotun kurtarıldığını, dördüncü pilotun aranmasının ise devam ettiğini açıkladı.

UKRAYNA TOPRAKLARINA SALDIRDILAR

Komutanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rus ordusunun gece Ukrayna topraklarına 22 çeşit füze ve 14 "Şahed" tipi insansız hava aracıyla (İHA) saldırdığı bildirildi. Açıklamada, hava savunma kuvvetlerince 2 adet Х-101/Х-555 seyir füzesi, 14 İHA, 11 adet Х-59/Х-69 tipi güdümlü füze ve 2 adet X-22 tipi seyir füzesinin imha edildiği belirtildi.

KARŞILIK GECİKMEDİ

Açıklamada, "Hava Kuvvetlerine ait hava savunma füze birimleri, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü ile işbirliğinde Rus teröristlerin barışçıl Ukrayna şehirlerine saldırmak için kullandığı Kh-22 seyir füzelerinin taşıyıcısı olan bir Tu-22M3 tipi uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını ilk kez düşürdü." ifadesine yer verildi.

'TEKNİK ARIZA'

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, orduya ait "Tu-22M3" tipi bombardıman uçağının Stavropol bölgesinde teknik arızadan dolayı düştüğünü açıklamıştı.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • misafir 19.04.2024 13:00
    hey gidi rusya top gibi oynuyor senle amerika , ama sen gazzede pasif kaldın bunu kullanamadın böyle madara oldun , sen böyle pasif kalmaya devam et böyle giderse yakında çöp olacaksın ...
  • Mali 19.04.2024 12:24
    Suriye’de sivileri bombalayan Rus uçakları ve pilotları ukranyada cezalarını çektiler çekmeyede devam ediyorlar bebeklerin kanı yerde kalmaz alah birgün sorar hesabını
  • Muhsin 19.04.2024 11:57
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLMAYAN herkesin işi zor. Çok zor, çok çok zor. Cennet cehennem gerçekten var....
  • Kırkdokuzelli 19.04.2024 09:46
    Eve rus ayısı suriyede eli kanlı itlerinle silahsız masumları kendi halkı düşmanı esed zalimiyle birlikte bombalamak kolay değilmi!
  • Ali Kumbasar 19.04.2024 08:30
    Bu Ukrayna Savaşı'nda Rusları harbiden top ettiler. Suriye'de suçsuz günahsız kadın çoluk çocuk bombalarsan Allah CC; kurban olduğum adamı böyle rezil eder. Kahrolsun; Amerika ,Avrupa, İsrail, Çin, Rusya ve içimizdeki hain uzantıları.
Daha fazla yorum görüntüle