Brezilya'da kolluk kuvvetleri 'Bone' çetesi ve Red Command karteli gibi suç örgütleriyle çatışırken Rio de Janeiro'nun mahallelerinde gergin bir hesaplaşma yaşanıyor.

Brezilya'nın en büyük ikinci kenti Rio de Janeiro'da uyuşturucu savaşı patlak verdi: Brezilya askeri polisi ile gecekondu mahallelerini demir yumrukla yöneten acımasız Red Command karteli arasında şiddetli bir silahlı çatışma yaşanıyor

Polisin Brezilya'nın favelalarında terör estiren şiddetli bir uyuşturucu kartelini çökertmek üzere başlattığı operasyon nedeniyle bugün Rio de Janeiro sokaklarında silahlı çatışmalar ve yangınlar yaşandı.

Polis, yetkililerin şehrin kuzeyindeki yoksul Complexo do Alemão bölgesini 'sığınak' olarak kullandığını söylediği büyük bir organize suç grubu olan Kızıl Komuta'ya (Comando Vermelho) baskınlar düzenledi.

Son yıllarda benzer baskınlarda düzinelerce kişi öldürülmüş, masum sivillerin polis ve çete üyelerinin karşılıklı ateşi sırasında kendi evlerinde serseri kurşunlarla vurulduğu bildirilmişti.

Sabah başlatılan operasyona, helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlarla donatılmış askeri polisten seçkin birlikler de dahil olmak üzere en az 350 polis memurunun katıldığı söyleniyor.

Bu sabah güneş doğarken, şehrin üzerinde gökyüzüne yükselen devasa siyah duman bulutları görülürken, bölge sakinleri sokakların savaş alanını andırdığını ve dehşet içinde olduklarını ifade ettiler.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • cenk rst 27.04.2024 18:28
    Haberi görünce amerika sandım brezilyaymış malesef
  • Huy 27.04.2024 15:55
    İlginç olan güvenlik güçleri var ama mafya ve suç çeteleri var gerçekten çok ilginç ve komik.
  • Mahalle sakini 27.04.2024 15:14
    Aynısı esenyurt kadıköy ve İstanbul'un yarısına da gerekiyor. Ortalık dağdan inmiş eşkıya ve çeteler ile dolu.
  • 2 tehlike 27.04.2024 15:10
    Karteller polis ve askerlerle doğrudan çatışmaya girmezler, mecbur kalmadıkları sürece, polislerden daha iyi örgütlenip, daha yüksek teknoloji kullandıkları dönemlerde asker ve polisi rahatlıkla yendikleri biliniyor. İki tip kartel vardır, birincisi uyuşturucu kartelleri ikincisi KAMUDAKİ HIRSIZLIK ÇETESİ KARTELLERİ. İkisi de halk için en büyük tehlikedir. İkisinede göz açtırılmamalı.
  • vatandaş 27.04.2024 15:06
    Bu Brezilya nasıl bir yer yahu? devlet yok ya da var ama çeteler de var.. 1970 lerde yere yazılan siyasi slogana niye bastın diye kavga çıkaran paranoyaklarımız aklıma geldi..
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek