ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Biden yönetiminin İsrail’e bazı mühimmatların sevkiyatını durdurması nedeniyle Savunma Bakanı Austin ile Genelkurmay Başkanı Brown’aı azarladı.

Graham, ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atması gibi İsrail'in de her türlü silahı kullanabileceğini söyledi. Graham: “İsrail’in etrafındaki herkes tüm Yahudileri öldürmek istiyor. İsrail’e nasıl savaşacağını, neyi kullanıp kullanamayacağını mı söyleyeceksiniz? Burası ( Gazze) steroid kullanan Hiroşima ve Nagazaki"

Savunma Bakanı Austin, Senatoda katıldığı bütçe görüşmelerinde Refah'taki son duruma ve ABD'nin İsrail'e bazı silahların sevkiyatını durdurduğuna ilişkin haberleri değerlendirdi.

Austin, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı düzenlemesini istemediklerini, bu konudaki net mesajlarını Tel Aviv'deki muhataplarına aktardıklarını ve Biden yönetimi olarak bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

Austin, "İsrail'in kendini savunma araçlarına sahip olduğundan emin olmaya devam edeceğiz. Ancak şu anda Refah'taki gelişmelerin seyri bağlamında yakın zamanda (İsrail'e) gönderilecek güvenlik desteği sevkiyatlarını değerlendiriyoruz. Mevcut durumu değerlendirirken içinde yüksek miktarda mühimmat barındıran bir sevkiyatı durdurduk." dedi.

Refah'taki 1,5 milyondan fazla Filistinli sivilin durumunun çok zor olduğuna dikkati çeken Austin, "Refah'ta kesinlikle büyük bir çatışma görmek istemiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar 73 Yorum Var
  • Filistin 10.05.2024 11:49
    Türkiyenin Atom bombası üretmesi lazım yoksa bu zalimler dünyayı bataklığa çevirecek istediği ülkeyi işgal edecekler.
  • Erol 10.05.2024 07:08
    Yok edilmesi gereken yaratıklardan birisi de bu hayvandan daha aşağılık olan siyonist çiyan,ülkelerin tarihinde 50, 100 sene çok uzun bir süre değil elbet devran döner roller ve aktörler değişir.
  • Abdullah 09.05.2024 22:38
    Onursuz bakan.
  • yoksul 09.05.2024 21:03
    elinde atom bombası ve nötron bombası var kimseden kormuyor ayrıca 2500km güdümlü füzeleri var biz ölümcül menzilindeyiz israilin, Türkiye müdahale edemez ederse nükleer bombayı yer uzun lafın kısası
  • Kığılı 09.05.2024 17:46
    Allah aioniatlere fırsat vermesin yerin dibine batsın inşallah
Daha fazla yorum görüntüle