Rusya’nın St. Petersburg kentinde yolcu otobüsünün nehre uçması sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Rusya’nın St. Petersburg kentinde içinde yaklaşık 20 yolcunun bulunduğu otobüs, sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu bir araca çarpıp Moika Nehri’ne uçtu.

Kazanın ardından çevredekiler otobüste mahsur kalan yolcuları kurtarmak için nehre atlarken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı 18 araç ve 69 personel de olay yerine sevk edildi. Otobüs batmaması için halatlarla köprüye bağlandı. Mahsur kalan bazı yolcular otobüsün üst kısmındaki havalandırmadan çıkarıldı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, otobüsteki yolculardan 4’ünün hayatını kaybettiği, kurtarılan 6 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Tedavi altındaki yolculardan 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Rusya Soruşturma Komitesi, kaza ile ilgili resmi soruşturma başlatıldığını duyurdu. Otobüs şoförünün gözaltına alındığı aktarılırken, nehirden çıkarılan otobüste de teknik inceleme yapılacağı açıklandı.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Ali Osman 10.05.2024 21:42
    ALLAH yardımcıları olsun yinede kurtarma operasyonları büyük başarı bizde olsa bütün yolcuları ahirete yollamıştık
  • TOROSKAPLANI01 10.05.2024 19:07
    Üzücü kaza şahsıma sanırım 25 yıl önce tanık olduğum kazayı anımsattı Adana Mavi Bulvar sulama kanalına araba benzer şekilde adeta uçuş yaptı ortalık toz duman trafik ışığınada aracın teması olmasına rağmen tabiki hız önemli etkendi bizlerde sohbet halindeydik ayaküstü kılpayı kurtulduk mesafemiz yakındı.
  • Kalp krizi 10.05.2024 17:44
    Kalp krizi olmasın.???
  • Misafir 10.05.2024 17:05
    Sofor park halindeki araca carptiginda hala gaza basiyor, oyle olmasa dururdu. Sofor rahatsizlanmistir muhtrmelen
  • Kamyoncu 10.05.2024 16:52
    bence burada direksiyon hakimiyeti hatası falan yok kardeşim, öyle bir durum olsa şöför ilk vurduğu anda dururdu koca otobüs dönüyor arabalara vura vura devam edip suya iniyor burada sanki gaz kilitlenmesi var yani araç şoförün kontrolünde değil kesinlikle
Daha fazla yorum görüntüle