Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden M. Emin Saraç için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Erdoğan burada Muhammed Emin Saraç Hoca'nın mezarı başında Fatiha Suresi'ni okudu.

Türkiye'nin önemli hadis âlimlerinden Muhammed Emin Saraç, öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzere Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.

Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı hastanede cuma günü yaşamını yitiren Saraç'ın cenazesine öğrencileri, sevenleri ve üst düzey devlet adamları katıldı. Namaz öncesinde babasının cenazesi başına gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, dua etti. Saraç'ın öğrencilerine Kuran-ı Kerim cüzü dağıtılarak hatim okundu. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra, eski Başbakan Tansu Çiller ve çok sayıda siyasetçi de katıldı.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Saraç'ın buraya defnedilme talebinin arkasında hocası Haydar Efendi'nin vasiyeti yatıyor. Fatih dersiâmlarından olduğu için Fatih Camisi Haziresi'ne defnedilmek istendiyse de askerî yönetimce buna izin verilmedi. Cenaze namazı Yavuz Sultan Selim Camisi'nde vasiyeti uyarınca Mahmut Sami Efendi tarafından kıldırıldı ve Edirnekapı'da Sakızağacı Mezarlığı'na defnedildi. 61 yıl sonra öğrencisi Saraç'ın cenazesinin, hocasının gerçekleştirilmeyen vasiyetinin yerine Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.

Yorumlar 37 Yorum Var
  • İhsan 22.02.2021 14:26
    Allâh rahmet eylesin bizlere şefeatçi kılsın.
  • leyla mirza 22.02.2021 10:44
    Allah rahmet eylesin öğrencilerinin ve islam aleminin başısağolsun
  • Davut 22.02.2021 01:45
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun hocam
  • Bekir 22.02.2021 00:05
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
  • Meltem 22.02.2021 00:03
    Hamd senalar olsun Rabbim. Sen Kuran okuyanları çoğalt.
Daha fazla yorum görüntüle