Pakistan'da 23 Mart Pakistan Milli Günü kapsamında yapılması planlanan ancak hava şartları dolayısıyla ertelenen askeri geçit töreni bugün düzenlendi.

Başkent İslamabad'da düzenlenen geçit törenine, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bacva, bakan ve milletvekilleri, yabancı misyonların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Pakistan askerlerinin yürüyüş gerçekleştirdiği törende, tank, radar, hava savunma sistemi ve balistik füzeler de sergilendi. Helikopterler ve savaş uçakları da tören alanını uçarak geçti. Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı gösteri ekibi SOLOTÜRK’ün gösteri uçuşu izleyicilerin beğenisini topladı. Mehteranın "Dil Dil Pakistan, Can Can Pakistan" marşını seslendirmesi de izleyicilerden büyük alkış aldı.

Türkiye'den Pakistan'a desteği ülke çapında büyük yankın uyandırdı.

Milli Savunma Bakanlığı Pakistan’ın Millî Gün kutlamalarına SOLOTÜRK ve Mehteran Birliğimiz ile katılım sağladıklarını Resmî Twitter Hesabından paylaştı

 Milli Savunma Bakanlığı :''Dost ve kardeş ülke Pakistan’ın Millî Gün kutlamalarına SOLOTÜRK ve Mehteran Birliğimiz ile katılım sağladık. İslamabad’daki törenlerde Mehteran Birliğimiz marşlarla davetlileri coştururken SOLOTÜRK de gösteri uçuşu ile gökyüzünü süsledi.

Yorumlar 50 Yorum Var
  • Yorum 27.03.2021 11:35
    İNŞALLAH İslam birliğine doğru .
  • Neco 27.03.2021 11:20
    Hey maşallah
  • İsmail 27.03.2021 08:54
    çok güzel olmuş
  • Misafir8 27.03.2021 00:36
    Asli islam mı ittihadı islam mı? İslam ayrıştırıcı mı birleştirici mi? İslam zalim mi ki savaşıyor. İslam diğer dinlerle eşit mi? İslamı ne kadar biliyorsun. Harici islamı mı Selefi islamı mı? Baas islamı mı fransız islamı mı? İslam nedir? 5 şartı arasında savaş yokken Allah neden Allah ın dinine yardım edin ki o da size yardım etsin diyor. Sana baba soru. Allah c.c herşeye kadirken neden islam olun diyor? Allah c.c taraf mıki bize karşı tarafı gösteriyor? Neden biz ölümlüyüz? Allah c.c korusun çok yorum yaparsanız sıyırırsınız. Dininizi öğreninde iman edin saçmalamayın!
  • Mehmedim 27.03.2021 00:18
    Allah akıl fikir versin. Osmanlı’nın savaş meydanlarında askeri manevi olarak coşturmak ve düşman askerinin moralini bozmak İçin çıkarılan Mehter Takımı, çaldığı marşların içeriği ve güzelliği ile Müslümanların sevip gurur duyduğu bir gelenek yaşatılmaktadır. Bunu hemen ta Asr-ı Saadet dönemine kıyas etmek gereksizdir. Boş işleri bırakın ve halkın azıcık sevinç yaşamasına mani olmayın. Pakistan Çok Yaşasın,İslam kardeşliği kurulsun ve güçlensin İnşaAllah.Amin.../ Mehmedim
Daha fazla yorum görüntüle