Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti`nin başkenti Kazan'da bulunan tarihi Kul Şerif Camii'nden esinlenerek 2017 yılında Demirkapı Mahallesinde inşasına başlanan Bedir Camii`nin kaba inşaatında bitme noktasına gelirken, ince işçiliğinin ve kalan kısımlarının tamamlanabilmesi için ek mali kaynağa ihtiyaç duyuluyor.

Bedir Camii ve Kur`an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ulvi Çakar, yaptığı açıklamada, caminin inşasını Bağcılar Belediyesi ve İlçe Müftülüğü ile koordineli bir şekilde yürüttüklerini söyledi.

Çakar, özellikle caminin inşaatında ihtiyaç duydukları birçok malzemenin karşılanmasında Bağcılar Belediyesinin kendilerine ciddi desteklerde bulunduğu dile getirdi.

Dıştan bakıldığında caminin görünümünün yıldıza benzediğini, minarenin de köşeli olduğu için yıldızı andırdığını belirten Çakar, estetik olarak oldukça güzel bir eseri Bağcılar`a kazandırmak istediklerini ifade etti.

Cami inşaatının tamamlanabilmesi için hayırsever vatandaşlara yardım çağrısında bulunan Ulvi Çakar, "Belediyemizin katkılarıyla dernek olarak 2017 yılında yapımına başladık. Camimizin bir mahfili ve alt kısmında kız çocuklarımız için Kur`an kursumuz var." ifadelerini kullandı.

Caminin mimarisinin özellik olarak Tataristan`da bulunan Kul Şerif Camisi`nin özelliğini taşıdığını aktaran Çakar, "Mimari özellik olarak böyle güzel bir camiyi ilçemize kazandırmak istedik ancak ciddi manada maddi kaynağa ihtiyacımız var." diye konuştu.

Cami inşaatının tamamlanabilmesi için hayırsever vatandaşların yardımına ve desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Çakar, şöyle devam etti:
"Dernek olarak şimdiye kadar 3 milyon liraya yakın masraf yaptık. Tamamlanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. 3,5 milyon liraya yakın da iç işçiliğine dair harcama kalemlerimiz var. Hayırsever vatandaşlarımız dilerlerse kısım kısım bu masrafları üstlenebilirler. Maddi kaynak bulabilirsek 1 senede inşaatını tamamlayarak camimizi ibadete açmayı planlıyoruz."
 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • 4343 07.05.2021 19:46
    Gücünüz kadar cami inşaatına başlayın. Bu kadar büyük camiye gerek var mıydı?
  • Kibarca 07.05.2021 19:21
    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti diye başlayıp bağcılar diye biten cami imşaatı harika...!
  • Erkan 07.05.2021 18:38
    Yardim icin iban paylasirmisiniz
  • Vatandaş 07.05.2021 18:11
    Eskisehirde okadar tatar var. Hepside varlıklı
  • Selcuk 07.05.2021 17:55
    Lütfen yardım için bilgi paylaşırmısınız
Daha fazla yorum görüntüle