Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı. 

ERDOĞAN: DİYARBAKIRLI BİR GENÇ BANA BİR TUZAK KURDU

ODTÜ'de İnşaat Mühendisliği öğrencisi gencin, söyleşideki gençleri Diyarbakır'da ağırlama isteğine Başkan Erdoğan Ankara'ya telefonla talimat vererek cevap verdi. Erdoğan yaptığı telefon görüşmesinde "Diyarbakırlı bir genç bana bir tuzak kurdu ve 'Ben bütün bu arkadaşlarımızı Diyarbakır'da ağırlamak istiyorum.' dedi. Ben de 'davet senden ağırlamak bizden dedim' Rehberliği sen yapacaksın, nerde ağırlayacaksak, hangi otelde, bunların planını yap" dedi.

- "DİYARBAKIR ÇOK DEĞİŞTİ"

"Diyarbakır ve bölge için daha nasıl yatırımlar olacak? Diyarbakır'ın tanıtımı için bir şeyler istiyoruz." demesi üzerine Erdoğan, soruyu yönelten gence yaşını sordu.

Gencin "20 yaşındayım" yanıtını vermesine üzerine Erdoğan, "Şimdi doğduğu zamanki Diyarbakır, bugünkü Diyarbakır hiç mi hiç mukayese edilmez. 20 yıl önce Diyarbakır gezilecek, görülecek bir Diyarbakır değildi, harabe, altyapı yok, üstyapı yok, tamamen berbat ve biz o Diyarbakır'ı hamdolsun bugün mukayese edilemeyecek bir Diyarbakır haline getirdik." ifadelerini kullandı.

Şu anda Diyarbakır'ın, Dicle'nin özellikle altyapısının muhteşem olduğunu, insanların kafelerde gece saatlerine kadar oturarak muhabbet ettiğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi şöyle yapacağız, buradaki bütün kardeşlerimizi ya Ankara merkezli burada toplayacağız, buradan Diyarbakır'a götüreceğiz veyahut da bütün illerin tespitini yapacaksınız, kendi illerinden oradan hemen uçak biletlerini falan gönderip Diyarbakır'a alacağız, Diyarbakır'da kendilerine rehberliği de yine Yusuf kardeşimiz de yapar ama, bizim orada Valilik vasıtasıyla Diyarbakır'ı bir gezmelerini doğrusu ben de çok ama çok isterim, çünkü Diyarbakır çok değişti. Dicle Üniversitesinin rehberlik bölümü varsa, rehberlik bölümü bu çalışmayı yapabilir ama orada biz valimizi görevlendirelim inşallah ve bu konuyla ilgili olarak da her şeyden önce illerimizden tabi uçak kaldırabilen illerimiz varsa oralardan uçakla gelirler, yoksa Ankara merkezli olarak Ankara'ya gelir, Ankara'dan kendilerini Diyarbakır'a uğurlarız."

- "BİR DİNAMİZM VERİYOR"

"Siz de bize eşlik etmez misiniz?" sorusuna Erdoğan, "Ankara bana müsaade ederse gelirim de Ankara'daki işlerin durumunu biliyorsunuz, duruma göre, yani Diyarbakır'a gidildiği zamandaki durumumuz nedir bir bakalım." karşılığını verdi.

"Ailenize gerçekten vakit ayırma imkanınız oluyor mu? Çocuklarınızla, torunlarınızla ne yapmak sizi mutlu ederdi ya da ne yaptığınızda sizin bütün stresinizi, bütün yorgunluğunuzu alır ve mutlu olurdunuz?" sorusuna Erdoğan, "Onlar İstanbul'da, burada onlardan yanımızda olan yok, tabi İstanbul'da da hafta sonlarında filan gitme durumumuz olduğunda torunlarımı orada gördüğümde onlarla eğlenmek, onlarla hakikaten şöyle kucaklaşmak vesaire, bambaşka bir zevk bize veriyor, bir dinamizm veriyor." yanıtını verdi.

"Hele hele şu anda da tam böyle sevilme çağında oldukları için o da bize ayrı bir güç katıyor." diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Furkan Koca 20.05.2021 16:30
    Allah ,uzun ömürler versin.Bu kadar,mütevazi bir lider bu ülke bir daha görür mü görmez mi bilemiyorum.Allah benim ömrümden alsın,Reis'e versin.Dünyadaki tüm mazlumların ve ümmet'in umudu...
  • Selim 20.05.2021 11:59
    Diyarbakırlı biri olarak bu gencimizi yürekten tebrik ediyorum. Zira şehrini ülkesini seven insanlara ihtiyacımız çoktur. Reisin de bu duyarlılığı için çok teşekkür eder, nice güzel yarınlara hep birlikte el ele ulaşırız İnşaallah.
  • Ben Kemal 20.05.2021 09:10
    helal reissssss
  • Mehmet onur 20.05.2021 07:43
    Reisim seni biz her halinle çok seviyorum allahım sana yıllara uzun ömur versin hep arkandayız
  • memo-se 20.05.2021 02:30
    ALLAH her daim yardımcın olsun, Reis....
Daha fazla yorum görüntüle