Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangınında evleri küle dönen Kale ailesi, büyük üzüntü yaşıyor. Özellikle önümüzdeki yıl evlenecek kızları için 6 yıldır biriktirdikleri çeyiz yangında kül olurken, anne Zeynep Kale, "Her şey yandı kül oldu. Ayakkabım bile kalmamış, o bile yanmış. Hiçbir şeyim kalmamış" dedi.

Edinilen bilgiye göre, 28 Temmuz'da başlayan ve 4 gün süren Aydıncık yangınından geriye acı fotoğraflar kaldı. Bölge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilirken, ilgili bakanlıkların yetkilileri vatandaşların zararlarının tespitine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede çok sayıda ev, sera, bahçe ve ormanlık alan zarar görürken, vatandaşın yaraları sarılmaya çalışılıyor. Karaseki Mahallesi'ndeki yangında evleri yanan ve eşyalarının tamamı kül olan Zeynep ve Apdil Kale çifti de büyük üzüntü yaşıyor. Özellikle önümüzdeki yıl evlenecek olan kızları Merve için 6 yıldır biriktirdikleri çeyiz yangında kül olurken, tek tesellilerinin canlarına bir şey olmaması olduğunu dile getirdiler.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • onrat38 03.08.2021 14:59
    çok şükür canınızı kurtarmışsınız mal emanet gelir gider
  • Hans 03.08.2021 13:31
    Canın sağolsun teyzem, biraz sabret devlet var devlet, illet değil eskisi gibi elhamdülillah, gerçi armizda bozuk ihtiyar köpek sesleri var ama olsun nasıl olsa alıştık sikiyosa ısırsın bakalım kafası anında ucuyomu ucmuyomu görsün...?
  • İşbirlikçiler 03.08.2021 12:48
    Yüce Rahman nın azabı bu insanların ahı bedduası yanan hayvan ağaçlar ölen vatandaşlarımız orman yangınlarına destek verenleri tek tek bulup onlarında çigerleri yanarak yedikleri içtikleri bir bir burunlarından gelecek..
  • sakaryalı 03.08.2021 12:45
    sıkıntı yapmayın darlanmayında canınız saglya gerisi olur develet ve bu mıllet sıszıı aç susuz bırakmaz evınızıde yapar hayvanınızıda alır