İstanbul’da, bir kontrol noktasında polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan kamyonda, radara yakalanmamak için plakayı gizleyen düzenek bulundu. Polisleri bile şaşkına çeviren olayda, araç sahibi sürücüye ceza yağdı.

Edinilen bilgiye göre, polisi bile şaşkına çeviren olay 26 Ekim’de Tuzla ilçesinde meydana geldi.

İlçenin kente giriş çıkış güzergahlarında rutin uygulama ve kontrol noktaları oluşturan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Salı günü saat 12.40 sıralarında durumundan şüphelendikleri bir kamyonu durdurdu. Kontrol noktalarından birinde durdurulan M.Ç. idaresindeki kamyonda inceleme yapan polis, plakanın ileri geri ayrıldığını gördü.

Kamyonun içinden plakaya uzanan çelik halatlı düzenek

Kamyonun ön plakasının araç üzerinde takılı, ancak yere bakacak şekilde “okunmaz” halde olması üzerine kamyonda normalin dışında bir durumla karşı karşıya olduklarını fark eden polis, detaylı inceleme yaptı. İncelemede, kamyonun şoför mahallinden plakaya kadar uzanan çelik halatlı bir düzenek kurulduğu, içerden de bu düzenek ile plakanın istendiği zaman gizlenebilir şekilde ayarlandığı tespit edildi. Kamyon plakasının sabit olmadığını ve öne arkaya ters dönerek kapandığını fark eden polis, düzeneğin, hız kontrolü yapılan bölgelerde radar kameralarından gizlenerek trafik cezalarından sıyrılmak için kurulduğunu belirledi.

Kamyonu otoparka çeken polisler, kamyonun aynı zamanda sahibi de olan sürücüye 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 23/3-C-1 maddesi gereği, cezai işlem yapıldı. M.Ç.’ye “Plakayı Okunmamasını Sağlayacak Şekilde Değişiklik Yapmak” ve “Yetki Belgesiz Kullanmak” suçundan ceza kesti. Ayrıca aynı kişiye, kamyonun yetki belgesinin süresinin dolması nedeniyle “taşıtı yetki belgesini kaydettirmeden kullanmaktan” da cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Kesilen cezaların ardından kamyon plakasına kurulan düzenek emniyet ekiplerince sökülerek normal konumuna getirildi.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • vatandaş 29.10.2021 17:32
    radarlar malesef vatandaşa tuzak kurma aracı olmuş. yaya trafiğinin olmadığı, araçların özelllikle hızlanacığı yerlerde pusuya yatıp vatandaşa tuzak kurarsanız olacağı bu oysa trafik kuralları trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması için konulmuş kurallardır. olması gereken yerlerde asla ekipleri veya radarları yaklaşık 35 yıllık araç kullanımım da sayılamayacak kadar az karşılaşmadım. ama tuzaklarda binlerce kez kuytu köşelerde vatandaşını keklik gören bir anlayışa şahit olmuşumdur.
  • hakkı coşkun 29.10.2021 16:14
    radarlar duzak olunca vatandaşda tuzak kurmuş tuzağa tuzakla karşılık vermiş o güzeli yollarda radar seviyesini düşük tutmak tuzak olsa gerek.yinede iyi yapmamış hak öyle aranmaz.
  • yaani 29.10.2021 16:14
    Bayram Rize rumuzlu Rizelinin yüzkarası. bu güne kadar kurallara uyan bir lişiye ceza yazılmışmı. radarlar kurallara uymayanlar için. ve bu kurallara uymayanlara da en ağır ceza verilmeli. kurallara uymayan bir maganda yüzünden bir yakınını kaybedersen anlarsın. o kurallar halkın güvenle yolculuk edebilmesi için var. kurallara uyanlar için radar olmuş olmamış farketmez zaten. kurallara uymayanlar insan hayatı ile oynuyor. katil olmak için illa silah gerekmez. kurallara uymadan araç kullanıp insanların ölümüne sebep olan da KATİL dir.
  • Vatantas 29.10.2021 15:38
    Bunlar tam jamspont 007 olmuslar artisler , ya bunlarin direk aracina elerinden alacan
  • Suat 29.10.2021 15:27
    Siz uyanıksınız millet keriz vatan haini bunlar
Daha fazla yorum görüntüle