Bitlis’te yol kontrol noktasında durdurulan tırın dorsesinde 149 düzensiz göçmen yakalandı. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca göçmen kaçakçılığı yapan şahısların takibi ile ilgili yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Bitlis-Baykan karayolu Tanrıyar Yol Kontrol Noktasında şok yol kontrol uygulamaları icra edilmiştir. Yapılan şok yol kontrol uygulamasında Türkiye plakalı bir tırın dorsesinde, yurda yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen 149 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ve 1 organizatör yakalanmıştır. Organizatörlük yaptığı tespit edilen U.Ö. isimli tır sürücüsü tamamlanan tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiş, daha sonra tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Yakalanan 149 düzensiz göçmen ise işlemlerinin ardından Van Geri Gönderme Merkezine teslim edilecektir” denildi

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Ayse 05.11.2021 21:35
    Bunlari geciren sinir sehir ve köylerinde yasayanlardir. Bu isi bölgede ticarete dökmüsler. Yoksa bunlar ne yolu bilir nede iceri girer !! Sorun bunlari sinirdan iceri getiren hain cetelerdir. gidilecekse önce bunlarin üzerine gidilmelidir.
  • Akil Gözü 05.11.2021 18:14
    Yaptirim olmazsa ceza olmazsa bunlari kabul edecaz.Avrupali almiyor itiyor onlarda zorla girmek istiyor kim hakli Avrupali hakli..Yok onlarda sömürüyormuş vs aklini göçe degil vatanini sömürtmemeye versinler Vatanini savunmayan dört milyon suriyeli burda o haliliyle iktidarimiz seçime girecek 2023 de:))
  • sems 05.11.2021 17:42
    Bu kadar insan sınırdan geçmiyorsa nereden geliyorlar ki.
  • öneri 05.11.2021 17:38
    Hepsi gencecik insanlar. Afganistan talibanın elinde çok zor durumda. Aileleri bunları çalışsın para göndersin diye göndermiştir. Türkçe ingilizce ve meslek öğretin avrupadan kabul alma şansları artsın.
  • birecikli 05.11.2021 17:29
    taşıyanlara agır ceza ve yaptırım uygulanmalı ehliyet ruhsat araç ne varsa
Daha fazla yorum görüntüle