10 Mart 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN
 

Rusya-Ukrayna krizinde tarihi gün!

Türkiye, bugün tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptı. Antalya Diplomasi Forumu’nda Rusya-Ukrayna Zirvesi gerçekleşti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun moderatörlüğünde görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda Lavrov, “Putin temaslardan kaçınmamıştır. Bu temasların laf olsun diye yapılmasını istemiyoruz” derken Kubela da Lavrov için, “Ben buraya çözüm bulma amacıyla geldim. Ama kendisi sadece dinleme amacıyla geldi” dedi. Bakan Çavuşoğlu ise, zirveye dair “Bir görüşmeden mucizeler beklenmemeli, biz Türkiye olarak gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.


Rus Sözcü Zaharova CNN muhabiriyle tartıştı!

Rusya-Ukrayna zirvesine medya savaşı damga vurdu. CNN International muhabiri Karadsheh, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova’ya Rusya’nın Ukrayna’da ölümlere neden olduğuna dair sorular yöneltince ikili arasında gerginlik yaşandı. 

İstanbul’da kar başladı

İstanbul’da günlerdir beklenen kar yağışı başladı. Meteoroloji, İstanbul'da 14 Mart Pazartesi'ye kadar süreceği tahmin edilen kar yağışı için "turuncu kod"la uyarı yaptı.

TIR ve kamyonların İstanbul'a giriş yasağı kaldırıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden TIR ve kamyonların İstanbul’a girişine kontrollü olarak izin verileceğini açıkladı.

Türkiye'nin dev hazırlığı tam gaz devam! 

Türkiye'nin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminallerine mart boyunca çoğunluğu ABD'den olmak üzere en az 8 LNG kargosunun gelmesi bekleniyor.

TFF'den erteleme kararı

Türkiye Futbol Federasyonu, beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig karşılaşmalarının 1 hafta kaydırıldığını açıkladı. 
Abramovich'in İngiltere'deki mal varlıkları donduruldu 

İngiliz hükümeti, Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in de aralarında yer aldığı 7 Rus iş insanın İngiltere'deki mal varlıklarının dondurulduğunu açıkladı. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Realist 10.03.2022 17:33
    Bunlara iyilik te yaramıyor.