5 Nisan 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Gamze TÜRK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


71 milyar lira dağıtacaklar
Kovid-19 salgını sonrası küçük yatırımcıların borsaya yönelmesi ve düşük miktarlarda alımlarla hisse biriktirerek bileşik getiri arayışını hızlandırması, kar payı dağıtan şirketlere ilginin artmasını beraberinde getirdi. Borsada işlem gören 122 şirketin geçen yılki karından yatırımcısına toplamda 71 milyar lirayı aşkın rekor nakit temettü vereceği hesaplanıyor.

Nisa bebekten kötü haber
Pendik'te boş bir araziye terk edilmiş 3 aylık bebeğe acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz süt annelik yapmıştı. 'Nisa Mihriban' adı verilen bebeğin sağlık durumunun kötüye gitmesi sonucu beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Zelenskiy: Putin ile toplantı olmayabilir
Rusya’nın Ukrayna işgali 41. gününde. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin ile bir toplantı gerçekleştirmeyebileceklerini belirterek, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor ama başka bir seçeneğim yok" ifadelerini kullandı.

Fransa'dan Türkiye'ye seyahat düzenlemesi
Fransa, Türkiye'yi Kovid-19 salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği "turuncu ülkeler" listesinde çıkararak "yeşil ülkeler" listesine aldı.

Bakan Karaismailoğlu: 198 milyar dolarlık yatırım yapılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma Ve Lojistik Master Planı kapsamında 198 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi.

İzmir'de ulaşım ve suya yeni zam
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından en son Mart ayı içerisinde zam yapılan İZSU ve ESHOT fiyatlarına yeniden zam geldi. Suya yüzde 9,19, ulaşıma yüzde 9,9 oranında zam yapıldığı öğrenildi.

Beşiktaş TFF’ye başvurdu
Beşiktaş, Trabzonspor maçının tekrarı için TFF’ye resmi başvuruyu yaptı. Siyah-Beyazlılar, hakem Zorbay Küçük’ün kural hatası yaptığı iddiası ile TFF’ye başvurdu.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Kul Ahmet 06.04.2022 11:55
    Bu ülkeden kazananlar aynı rantiye faiz lobisi bankalar devletten ihale alan mutahitler kaybedenler asgari ücretli çalışanlar emekliler memurlar işçiler küçük esnaf ve sabit gelirli gariban millet
  • aklı-selim 06.04.2022 11:44
    adil gelir dağılımı öyle mi?
  • alican 05.04.2022 21:25
    Bire on koyup satarsan tbiki kazanırsın.Burası Türkiye karışan eden yok nasılsa..
  • Antwerp 05.04.2022 19:53
    Helal kazançsa helal olsun çalışmadan stokculukla veya haram olan herşey ile kazanmislarsa haram zehir zıkkım olsun Allah yedirmesin
  • Tosun 05.04.2022 19:33
    Bunlar kimseye para vermezler milyonlarımı borsada yuttular
Daha fazla yorum görüntüle