Sosyal medyada sığınmacılara yönelik başlatılan algı operasyonuna bir yenisi daha eklendi. Tellere merdiven dayayan bir grup göçmenin geçtiği sınırın Türkiye sınırı olduğunu öne süren bir sosyal medya kullanıcısı paylaşımına, "Yahu bir ülkeye merdiven dayanır da girilir mi?" notunu düştü. Ancak sınırı merdivenle geçen göçmenlerin TikTok paylaşımı gerçeği ortaya çıkardı. Videoyu TikTok hesabından paylaşan göçmen, görüntülerin Macaristan sınırında çekildiği bilgisini paylaştı.

Türkiye'de son dönemde körüklenen sığınmacı düşmanlığı devam ediyor. Bazı siyasi aktörlerin ırkçı açıklamalarının da etkisiyle göçmenler üzerinden algı operasyonu yapılıyor. Toplumun huzurunu bozan her eylemi sığınmacıların gerçekleştirdiğini öne süren provokatörler, göçmenler üzerinden hükümeti hedef alıyor. Peş peşe yaşanan olaylar sosyal medyada sığınmacı karşıtı bir hareket başlattı.

ALGI OPERASYONU TİKTOK PAYLAŞIMIYLA BOZULDU

Nerede, ne zaman gerçekleştiği belli olmayan olayları sığınmacı provokasyonuna dönüştüren bazı hesaplar, algı oluşturma çabasını sürdürüyor. Bir sosyal medya kullanıcısının "Yahu bir ülkeye merdiven dayanır da girilir mi?" notuyla paylaştığı görüntü sosyal medyada gündem oldu. Tellere merdiven dayayan bir grup göçmenin geçtiği sınırın Türkiye sınırı olduğu öne sürüldü. Ancak sınırı geçen göçmenlerin TikTok'ta yaptığı paylaşım ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ MACARİSTAN SINIRINDA ÇEKİLDİ

Görüntüyü TikTok hesabından paylaşan kişinin kendisine "Hangi sınır?" diye soran takipçisine "Macar" diye yanıt verdiği görüldü. Ancak algı peşinde olan hesaplar, Macaristan sınırında çekildiği ortaya çıkan görüntüleri Türkiye'de çekilmiş gibi paylaşamaya devam etti.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Türk 08.06.2022 21:48
    Sosyal medya yasası çıkmazsa birçok arsız yalana devam edecek.
  • Türk 08.06.2022 21:18
    Bunu paylaşıp notunu ekleyen hayine soruşturma açılsın.. Bu ne ya ülke gündemi tiktoka kaldı iyimi
  • AHİRZAMAN YOLCUSU 08.06.2022 21:13
    Bu işlere Sinan Oğan atlar twitine bakayım yanıldım mı?
  • nef'i 08.06.2022 20:06
    Öğrenemez tabii muhalefetin medya ayağı yıllardır bununyapıyor yalan söyle ve bunu gerçekmiş gibi tekrarla.
  • Seyit Onbaşı 08.06.2022 19:26
    O kadar kirli yayın var ki İnsan bazen nefret ediyor. Kişiliği mi temsil eden bir haber dinlemek istiyorum. Ekrana istenmeyen haber siteleri ni bilinçli olarak yayın akışını ön plana sokuyor lar. İzlemek zorunda değiliz ! Milli Değerleri mize ters düşen, açık oturum ve Siyonist emellerin ekmeği ne yağ süren yayınları istemiyoruz. İletişim Başkanlığı acilen hareket etmelidir .saygılarımla.
Daha fazla yorum görüntüle