Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, HaberTürk'te katıldığı canlı yayın programında terör örgütü PKK'nın Irak'ın Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde gerçekleştirdiği katliam sonrası Türkiye'yi suçlayan algı operasyonlarının bir tuzak olduğunu ifade ederek "Biz Müslümanız. Biz mezhep çatışmasının bir parçası değiliz, olursak bilin ki bu tuzağa düşmüşüzdür. Bu tuzağa düşenler şu ana kadar çıkamadı." dedi.

Zaho'da terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. Saldırıda sivil halk zarar gördü. PKK destekçileri ve İran destekli gruplar saldırıyı Türkiye'nin yaptığını söyleyerek halkı Türkiye'ye karşı kışkırttı. 

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Türkiye'ye kurulmak istenen tuzağa dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

Bizim Irak'taki bayrağımızı kimse indiremez. Bizim bayrağımız Bağdat Büyükelçiliğinin gönderinde Hz. Peygamber duruşuyla, Hz. Ali duruşuyla, Haz. Hüseyin duruşuyla bir Zülfikar gibi aslanlar gibi kıyamete kadar dalgalanacak. Burada birilerinin Türkiye'yi mezhebi bir fitnenin içine sokmaya çalıştıkları aşikar. Türkiye sorunun bir parçası yapılmaya çalışıyor. Ne kadar birileri bunu tahrik ederse etsin ne kadar bu tuzağa sokmaya çalışırlarsa çalışsınlar biz bu oyunun Suriye'ye ve Irak'a neye mal olduğunu çok iyi biliyoruz. Milyonlarca insan bir hiç uğruna hayatlarını kaybettiler.

Biz Hakk'ın ve hakikatin yanındayız. Biz Müslümanız. Biz mezhep çatışmasının bir parçası değiliz, olursak bilin ki bu tuzağa düşmüşüzdür. Bu tuzağa düşenler şu ana kadar çıkamadı. Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde gerçekleşen saldırıdan benim çıkardığım en büyük ders bu.

PKK aklıyla hareket eden Irak hükümetini de eleştiren Ağar "Nasıl organize ettiniz bir anda. Siz PKK/YPG'nin ekmeğine neden yağ sürüyorsunuz? PKK/YPG ile neden iş birliğini geliştiriyorsunuz. Aklınız nerde sizin? Burada büyük bir akıl tutulması, büyük bir dogma var." dedi.

Yorumlar 64 Yorum Var
  • HAFİ 30.07.2022 11:48
    "MEZHEP ÇATIŞMASI" derken?!!! ŞİA diye bir mezhep var da bizim mi haberimiz yok Sayın AĞAR? Türkiye şu an denge stratejisi gereği İran ve Sapık Şİİ TERÖRİSTLERİN Türkiye ve Müslüman düşmanlığını not etmiş yutkunuyor. Ama günü geldiğinde bunun da hesabını soracaktır.
  • Tamam Tamam 27.07.2022 19:10
    Ben Ne diyorum
  • Okur 22.07.2022 11:51
    Ne yapıp edip Hulafa i Rasidinden 4 tanesiñin ücunu bile şehid eden yıllardır dinmeyen çatışmalarla meshur(ficar savaşları gibi...) orradigu batakligindan uzak durmak lazim.petrol bitmeden.oralarda çatışma bitmez..
  • yıldırım 22.07.2022 09:30
    Neden yapmadığımızı anlatmaya çalışıyoruzki. Tek cevabımız, bu katliamı yapanlardan hesabı sorulacak denip operasyona başlanmalı.
  • Fani 22.07.2022 09:15
    Astana süreci 7. Toplantıda adamın suratını gördünüz sayın ağar çok önemli noktaya temas etmiş mezhep yayılmaci politikasını ırak suriye yemen de devam eden malum ülke bu işlere devam edecektir eğer bu bölgede bu malum ülkeye bu kadar tolerans verilirse bu bölge ile kalmaz hazar havzasına afganistana pakistana hindistana kadar uzar ikili ilişkilerde devamlı art niyeti olan bu malum ülkeye aşırı dikkat etmek gerekir turkiyeyi bu bölgeden saf dısı etmek için ab ve abd ile dirsek temasından kaçınmaz suriyeyi yıkanlara engel olmadığı gibi ortadoğununun şer kaynaklarından biridir aşırı dikkat edip izlenmesi gerekir
Daha fazla yorum görüntüle