Nikah gününden sonra bir daha haber alamadığı eşine boşanma davası açan Duman, Türkiye'yi dolaşarak sesini duyurmaya çalışıyor. Duman'ın dava sürecinde ödemeye mahkum edildiği nafaka, son asgari ücret zammıyla birlikte 1345 TL'ye yükseldi.

Kastamonu'nun merkeze bağlı Pehlivan köyünde ikamet eden 33 yaşındaki Mustafa Duman, sosyal medyadan tanıştığı Ayşe ile iki yıllık birlikteliğin ardından 2017 yılının ekim ayında evlendi. Eşinin yüzünü sadece nikah günü görebilen Duman, ailesi ile birlikte İstanbul'a döndükten sonra bir daha haber alamadığı eşine boşanma davası açtı. Davanın görüldüğü sırada aylık 700 TL nafaka ödemeye mahkum edilen Duman'ın ödediği miktar, son asgari ücret zammının ardından 1345 TL'ye yükseldi.
 

ŞEHİR ŞEHİR YÜRÜYEREK SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Sesini duyurmak için mücadele eden Duman, toplam 25 şehre yürüyerek yetkililere sesleniyor. Hakkında alınan mahkeme kararları nedeniyle sigortalı bir işte de çalışamayan Duman, 1398 km'lik yolculuğunda günde 1 şehri yürüyerek sesini duyurmaya çalışıyor.

 

"BENİM GİBİ BİR SÜRÜ NAFAKA MAĞDURU VAR"

Boşanamamasına rağmen eşine ömür boyu nafaka ödemek zorunda bırakıldığına dikkat çeken Mustafa Duman, "Önceden 1 günlük nikahlı eşime aylık 700 TL nafakaya bağlanmıştım. Son asgari ücret zammıyla bin 345 TL nafakaya mahkum edildim. Bu nafaka ömür boyu devam ediyor. 1 günlük eşime aylık bin 345 TL nafaka ödeyen kişiyim. Bu duruma tepki göstermek için Kastamonu'dan İstanbul'a 2 defa, daha sonra da Kastamonu'dan Ankara'ya yürüdüm. Bu yolculuklarda benim gibi mağdurları gördüm. Adalet, hukuk yolundan gittim ama olmadı. Haklı olduğumu düşündüğüm davalarda para cezalarıyla karşılaştım. Cezaevine atıldım, iftiraya uğradım. Son durağım da Samsun oldu. Bundan önce 24 ile giderek toplamda 1398 km'lik yürüyüş yaptım. Geçimimi sağlamak için Samsun'da orman kesimine başladım. 5 yıldır sigortam olamıyor. Hiçbir yerde sigortalı çalışamıyorum. Üstüme atılan iftiralar yüzünden primlerim de gitti. Ormandan kazandığım paralar ile tekrar yürüyüşe başlıyorum. Benim gibi bir sürü nafaka mağduru var" dedi.

 

"HER GÜN BİR İLDE KONAKLAYARAK, YÜRÜYORUM"

Türkiye'deki şehirleri yürüyerek sesini duyurmak istediğini vurgulayan Duman, "Samsun 25. ilim. Her gün bir ilde konaklayarak, yürüyorum. Şu anda 1398 km'ye ulaştım. 1 günlük evliliğe ömür boyu nafaka verilmesinin sonlandırılmasını istiyorum. Çoluk-çocuğum yok. 1 günlük evlilik için bana verilen karar nasıl bir karar anlayamadım. Bana göre haklıyım ama karar böyle. Artık avukat da tutamaz hale geldim çünkü avukatların bu kanuna da gücü yetmiyor" diye konuştu.

Yorumlar 112 Yorum Var
  • Nafaka 15.12.2022 03:39
    Devlet memuruysan 1 ay evli kaldıysan tamam. Maaşının yarısı icra tarafından devlet eliyle maaşından kesiliyor. Üfe oranında artış diyorlar. Üfe 2.5 kat mı arttı. Üfe nasıl hesaplanıyor bilen yok. Mağdurum. İcra müdürlüğü yanlış hesaplamış sanıyorum. Yeniden evlendim eşimle çocuğuma şaşırdım. Aile bakanlığının sitesine giriyorum bir umut belki dinleyen olur yok. Napayım şaşırdım. İcra müdürlüğüne gidersen daha fazla artırırlar icra müdürü boşanmış kadın diyorlar korkuyorum. Cumhurbaşkanım düzeltir bu zulmü diyorum oda tüm turkiyeyi yönetiyor benim gibi mazlumdan haberi yok. Allah düzeltsin dua dua yalvarıyorum dinden imandan çıkacaz nerdeyse Allah imanımı muhafaza etsin amin.
  • Baba 22.08.2022 14:32
    Neden hep erkekler nafaka ödüyor. Kadın neden ödemiyor. Hani eşitti kadın. Bir de neden tazminatı erkek ödüyor Hep ezilen erkek oluyor.
  • Misafir 22.08.2022 11:34
    Değerli Arkadaşlar, Bakıyorum hemen herkes bu konudan rahatsız. Şöyle düşüneceğiz: Evlilikte kadınların da kabahatları oluyor elbette. Bir ara televizyonlarda kadın cinayetlerini nasıl önleriz diye programlar yapılıyordu. Ama tek bir kişi çıkıp da bu cinayetler neden işleniyor diye sormadı. Sorduysa da ben rast gelmedim, duymadım. Hiçbir erkek nelerlikle kurduğu yuvayı sebebsiz yere dağıtmaz. Adam nasıl bir hale geliyorsa önce karısını, sonra çocuklarını, sonra kendini öldürüyor, tüm aileyi yok ediyor. Peki biz bunları Aile Bakanlığı'na yazıyor muyuz? Başkalarını bilmem ama ben uzunca bir zaman önce yazdım. Devletin bunları ele alıp yasal düzenlemeler yapması gerekir.
  • ismail 22.08.2022 08:26
    nafaka hakimin takdir yetkisine bağlı yani kural içi boşluk var ama ne hikmetse feminist hakimler bu nafaka işini kafalarina gore bagliyorlar.
  • Davutun kılıcı 22.08.2022 08:01
    Car car konusuyorsunuz. Tutarsiz dengesiz saçma sapan fikirler düşünceler. Beyin yok mu beyin. Kadın erkekle eşitse bunu heryerde savunuyorsaniz erkekten nafaka alip kadina niye veriyorsunuz. Utanmadan sıkılmadan birde nafakayı savunuyorsunuz. Eger kadin erkek hukuk önünde eşitse nafaka hukuksuzlugun daniskasıdir . Nafaka kadinin erkege tabi oldugu karı koca iliskisinin tanimlandigi ailenin reisinin erkek oldugu toplumlarin hukuk duzenlemelerinde olabilir. Bu nedir yaa... birde buralarda nafakayi savunuyorsunuz.... hukuk hukuktur. Hukuk çıkar ilişkisini işine geldiği gibi kural koymayı düzenlemez... biraz dürüst olun. Adaletli olun. Vicdanlı olun. O başinizin icinde tasidiginizi kullanin.
Daha fazla yorum görüntüle