Merkezi Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'de büyük bir yıkıma neden oldu. 110 kilometre kare alanı ve 11 ili etkileyen felakette, binlerce bina yıkılırken 44 binden fazla insan can verdi.

DEVLET YAPIMI TOKİ EVLERİ SAPASAĞLAM

Söz konusu mahiyeti büyük depremlerin ardından TOKİ'nin deprem bölgesindeki 134 bin konutu, depreme dayanıklı sistemler sayesinde zarar görmedi. Binalarda uygulanan "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı" gibi depreme karşı çözümler içeren sistemler sayesinde 133 bin 759 konutta herhangi bir yapısal hasar olmaması dikkat çekti. 

CHP'Lİ GÜRSEL EROL: EĞER TOKİ O 25 BİN KONUTU YAPMASAYDI DAHA ÇOK  KAYBIMIZ OLURDU

Habertürk'e konuk olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol büyük depremlerde büyük bir başarı sağlayan TOKİ konutlarına ilişkin övgü dolu ifadeler kullandı.

Erol, Elazığ depreminin ardından TOKİ'nin yaptığı konutlar olmasaydı, Elazığ'ın da Kahramanmaraş ve Hatay'la aynı acı kaderi yaşayacağını vurguladı.

Erol'un iktidara yönelik övgü dolu sözleri şöyle:

"Bu deprem 11 ilde oldu. Elazığ’ı da etkiledi. Ama 2020 yılındaki deprem Elazığ için müthiş bir şans oldu. 3 bina yıkıldı 37 can kaybı oldu. Ama arkasından TOKİ 25 bin konut yaptı. Eğer TOKİ o 25 bin konutu yapmamış olsaydı, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar yıkılmamış olsaydı, bugün bizim de daha çok can kaybımız olabilirdi. Ama TOKİ’nin yaptığı konutlarda mühendislik olarak bir başarı var. İşin planlanması, ihale süreçleri, kabulleri bir süreç var."

Yorumlar 103 Yorum Var
  • Misafir 01.03.2023 20:10
    Yaa bunlara kendinizi kanıtlamaya çalışmayın bunların bildigini Allah ta biliyor kulda biliyor . Onlar bunu söyler arkasını dönüp küfür ederler. Biz halkımız için varız.
  • Seyit Onbaşı 28.02.2023 23:20
    Dünyanın 15 Ülkesinde İnşaat ustalığı,ekipbaşı olarak çalışan bir kişi olarak İlçemizde bulunan TOKİ konutlarının plan ve proje sini sahada uygulamasını yapan bir kişi yım! Radya Temel üzerinde kurulu yüzde seksen perde duvarlar la yapılan bir İnşaat yapı sistemidir. Yeter ki uygun zemin olsun!94 yılında Moskova'da GAZPROM'UN ana binasını biz Türkler GAMA İnşaat Firması ile birlikte yaptık. Dünyanın En güzel Depreme dayanıklı Binalarını Ülkemizin İnşaat Firmaları ve Şirketleri yapmaktadır! Sahada, Mimar,Mühendis, Kalfa Usta ve yardımcı ekipmanlar bir arada gerekli Denetimlerin ilgili Kurumların Birlikte hareket etmesi ile tüm sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum.
  • Gürbüz 28.02.2023 20:16
    Doğruya, doğru denilmesine, hakikaten HASRET KALMIŞTIK YA !
  • konuk 28.02.2023 12:52
    doğruya doğru demek güzel bir şeydir
  • Zeki 28.02.2023 12:43
    Yakında chpkk dan atarlar seni
Daha fazla yorum görüntüle