150 bin kilometrekarelik devasa alanda yaşanan asrın en büyük deprem felaketinin başından beri devleti aciz göstermek için çırpınan uluslararası medya insafa geldi.

İngiliz resmi yayın kuruluşu BBC, depremin ilk bir ayına ilişkin Hatay’dan izlenimlere yer verdiği belgesinde, devletin ilk günden itibaren deprem bölgesindeki hummalı çalışmalarının anlatıldığı görüşü de yayınladı.

BBC’ye konuşan Figen Gülen isimli depremzede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı çadırkentte kaldığını ifade ederek, “Yetkililer her türlü sıkıntımızı dinliyorlar. Hepsi ilk gün ve sonraki günler bile sürekli yanıma geldiler, psikolojik destek verdiler. Çocuklarım kaybolmuştu, askerler buldu. Burada sağlık ocağı var, doktor var, ilgileniyorlar. 3 öğün yemek veriliyor burada.” ifadelerini kullandı.

YARALAR SARILIYOR

Asrın dramının yaşandığı bölgede birçok vatandaş hem soğuk, hem evsizlikle mücadele ederken; bugüne kadar deprem bölgelerinde 332 çadır kent ile 209 konteyner kentin kurulumu yapıldı.

Sadece 1 günde Hatay'a 1 milyon 200 bin adet ambalajlı su aktarıldı.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yıkıma neden olan depremde bugüne kadar 46 bin 104 vatandaşın hayatını kaybettiği açıklanmıştı.