Yedili masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye ne tavizler vereceği merak konusu olurken Ülke TV ekranlarında yayınlanan 5.Gün programına konuk olan Emekli Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer ses getirecek açıklamalarda bulundu.

PKK'YA ÜST DÜZEY ZİYARETLER: SIRADA BIDEN VAR

Son bir ayda yaşananları aktaran Emekli Kurmay Albay, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyaret için, "CENTCOM komutanı gelip PKK'lılarla görüştü." dedi.

Arkasından ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in, Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerle görüştüğünün altını çizen Güçlüer, "Sırada kim var? Joe Biden var." sözlerini kaydetti.

"BAKIN DURUM ÇOK CİDDİ"

Emekli komutan, ABD'nin elindeki bütün araçları PKK'yı bu bölgede ayakta tutmak için kullandığını vurguladı.

ABD'nin kontrol ettiği terör örgütü PKK ile yapılmak istenenleri anlatırken, "Bakın durum çok ciddi" diyen Güçlüer, "Amerika bütün gücüyle PKK'yı güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

PKK'ya ilk defa verilen ve 9 teröristin öldüğü helikopter ile ilgili analiz yapan Güçlüer, "Türkiye'de yeni bir süreci başlatmak için seçim bekleniyor" diye konuştu.

"BU ORGANİZASYONU SAĞLAYAN SAM AMCA"

PKK'ya yönelik öldürücü operasyonları bitirmek için ABD'nin Türkiye siyasetindeki etki alanından bahseden emekli komutan, "Amerikalıların aynı zamanda iç siyasette de etkileri var. Bu organizasyonu sağlayan kim? Sam amca..." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA SAVAŞ ÇIKARIP DOĞU'YU KOPARMA PLANI!

ABD'nin bütün derdinin Montrö'yü bypass edip Karadeniz'e çıkmak olduğunu vurgulayan Güçlüer, Odessa'dan geldiği zannedilen mayınların kriminal incelemesinde Batı'nın parmağı çıktığını açıkladı.

Bulgaristan'da yığınaklanan ABD'nin planına yönelik konuşan Güçlüer, "Türkiye'yi PKK'yla meşgul ederken, aynı zamanda Ukrayna'yı destekleyen konuma getirip bir provokasyonla da Rusya ile çatışmaya sokmak suretiyle ne olacak? Türkiye o zaman savaş durumunda olacağı için NATO'nun desteğini talep edecek. Zaten istedikleri de bu." dedi.

Güçlüer yapılmak istenen planla, Türkiye'ye askeri olarak kan kaybettirerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın birtakım özerklikler yapmasının önü açılacağını vurguladı. Böylece Türkiye diye bir gerçekliğin ortadan kaldırılmak istendiğini ifade etti.

15 Temmuz'da bunun büyük işaretini söyleyen Güçlüer, "CENTCOM'a bağlı helikopterin Suriye sınırında belirli noktalarda DEAŞ'lıları topladı. Ve emir beklediler. Hain kalkışma başarılı olsaydı, CENTCOM'a bağlı helikopterler, DEAŞ'lıları Hatay'dan Silopi'ye kadar olan şehir merkezlerine atacaklardı. Bunlar bir katliama girişeceklerdi. Aldığımız teyit edilemeyen bilgiler bu. PKK da hazır. Zaten sınır birliklerinin komutanları FETÖ'cü olduğu için o gece sınır açılmıştı. PKK da elini kolunu sallayarak içeriye girecekti. DEAŞ'lılar yenilecekti ama PKK'lılar kalacaktı.Ne olacaktı? Otomatik bir 'teröristan'. Adamlar bu kadar radikal kararlar yapabiliyorlar." şeklinde konuştu.

"SEÇİMLER BEKA MESELESİ HALİNE GELMİŞTİR"

Siyasi görüşlerin farklı olabileceğini, içerde bazı sorunların da olabileceğini belirten Emekli Kurmay Albay Eray Güçlüer, "Artık bu seçimler varlık-yokluk meselesi, beka haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar 78 Yorum Var
  • Şuheda YURDAER 12.04.2023 02:26
    Görüpte duyupta hâlâ bu zihniyeti destekleyenler ya vatan haini yada yahudi
  • Cascada 09.04.2023 20:46
    Seçimlerde Vatanımıza sahip çıkacağız Vatanı içerden kemirenlere, milli savunmamıza askerlerimize zarar vermek teşebbüsünde bulunanlara asla izin vermeyeceğiz.
  • Haydar kirazoğlu 08.04.2023 00:55
    Daha sonrada kafa ayılınca elde birşey kalmadığını gördüler zaten kürekleri ermenileri vs.gözlerine kestirmişlerdi neysek Ermenice çıkıp gittiler kürtlerde din kardeşi adı altında bu milletin başına getirmedikleri kalmadı resmen bir milleti inkar
  • metin 06.04.2023 23:40
    benim merak ettiğim derin devletimiz ( varsa eğer ) ne yapıyor . armut toplamıyordur inş.
  • Misafir 06.04.2023 14:42
    Amin
Daha fazla yorum görüntüle