Emekli Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer TCG Anadolu hakkında "TF-X'in birinci versiyonlarİ bu uçak gemisinden kalkacak şekilde dizayn ediliyor. Bir savaş uçağının kalkabilmesi için 231 metre ve 40 derecelik açı fazlasıyla yetiyor." dedi.

Emekli Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer muhalif medyada "TSK için gerek yoktu" "Biz emperyalist devlet miyiz" şeklinde muhalif medyada karalama kampanyası yapılan
dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'nun bu ülke için ne anlama geldiğini anlattı.

CHP'li Türker Ertürk "Bu gemi amfibi hücum gemisi, ama basında görüyorum uçak gemisi diyorlar doğru değil. Zaten deniz aşırı ve emperyal işlerimiz de yok bizim, bize uygun düşmez" demişti.

CHP yandaşı fondaş Can Ataklı ise "Yerli uçak gemisi yapılacakmış. 3 tarafı deniz olan Türkiye zaten uçak gemisi gibi değil mi? O gemiyi nerede kullanacağız?" demişti.

Şu an Türkiye Cumhuriyeti Devletinin savunması ve küresel anlamda etkisi geçmişe göre en az 10 kat artmıştır. Dolayısıyla hem güvenlik hem insani anlamda gurur duyduğumuz bir anı yaşıyoruz. Bunu bozmak için de birileri nedense elinden gelen gayreti gösteriyor.

TF-X'IN BİRİNCİ VERSİYONLARI DA TCG ANADOLU'YU KULLANACAK

TF-X'in birinci versiyonlarİ bu uçak gemisinden kalkacak şekilde dizayn ediliyor. Bir savaş uçağının kalkabilmesi için 231 metre ve 40 derecelik açı fazlasıyla yetiyor. Hatta bu kadara da gerek kalmıyor üzerindeki savos sistemiyle çok daha kısa sürelerde kalkış yapabiliyor. Gemini boyutu gayet yeterli.  

Yatay kalkış yapan The TAI TF-X'den sonra (Turkish Fighter) TF-X'in ikinci versiyonları dikey iniş kalkış yapan versiyonları üretilecek. Yani Türkiye hakikaten bir çağ atlamanın eşiğinde. The TAI TF-X'in bedeli 20 milyar dolardır. Geçmişte Türkiye'nin 20 milyar doları yok muydu?. Vardı ama siyasi irade yoktu. 

AYNI ZAMANDA YÜKSEK SEVİYELİ KOMUTA KONTROL KARARGAHI

Sadece gemi olarak düşünülmemeli. Bununla birlikte aynı zamanda yüksek seviyeli komuta kontrol karargahıdır. 

TCG Anadolu ile sadece dünyanın her yerine operasyon değil insani yardım da yapabileceğiz. TCG Anadolu'nun menzili 17 bin km. Dünyanın çevresi 40 bin 75 km. Yani iki kere ikmal yapılarak dünyanın çevresini yaklaşık 40 günde dolaşabiliyor. 

TÜRKİYE'NİN CAYDIRICI GÜCÜ

Türkiye'nin milli çıkarları olan paydaşları var. Örnek Libya'da Mill Mutabakat Hükümeti.  Hafter'e karsı Cufra siyasi hat haline getirildi. Emperyalizmin oyunları o hatta Türkiye sayesinde parçalandı, durdu. Diyelim ki Hafter'e destek verdiler ve Libya'nın gerçek sahibi Milli Mutabakat Hükümetini zor durumda bırakacak bir harekette bulunuldu. TCG Anadolu'nun oraya intikali bir gün sürmüyor. TCG Anadolu'nun yanında savaş uçaklaarı, muhripler, destroyerler, denizaltılar... yani çok sayıda hava ve deniz araçları var. Şimdi oraya gitti Bingazi limanına demirlediğini düşünün. Bırakın Hafter dünyanın hangi gücü Milli Mutabakat Hükümetine karşı Türkiye'nin milli çıkarlarına karşı hamle yapma cesareti gösterebilir.

Yorumlar 81 Yorum Var
  • yusufcuk 21.04.2023 14:48
    bu kadar ince detaylarına inmeseniz kardeş birazda sırrımız olsun
  • Olbey 21.04.2023 00:28
    Nerde hazımsız hayin varsa ALLAH CC BELASINI VERSİN heykelci islam düşmanları
  • Recep YÜKSEL 21.04.2023 00:25
    Bu gemiye ne gerek var diyenler bu gemiye doluşup ülkeden kaçmak için fırsat kollayanlardır. Benzerlerini Afganistanda gördük. Batıya uşaklık yapanların sonu Afganistanda uçak tekerinden düşenlerden beter olacaktır. 15 temmuzda kovmadık bu defa kovarız buda böyle biline.
  • Mardin dir 20.04.2023 23:48
    Gurur duymayan Yunanistan'a sığıntı olarak defolsun.
  • Yiğit 20.04.2023 23:33
    Rabbim bu zihniyetin şerrinden Devletimizi, Milletimizi korusun.
Daha fazla yorum görüntüle