CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı, kişisel YouTube kanalından yaptığı canlı yayında din eğitimi hakkında korkunç ifadeler kullandı. Okullarda dini eğitimi verilmemesi gerektiğini savunan Ataklı, "Okulda namaz kılamazsınız. Okula mescit, cami yapamazsınız." diyerek İslam'a kin kustu.

"KİNDAR NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR"

Din eğitiminden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Can Ataklı, yaptığı açıklamada, "Okullar pozitif bilimin alındığı yerdir. Dini bilgilerin alındığı ya da dini telkinlerin yapıldığı yer değildir. Eğitim budur. Din eğitimi ya ayrıca verilir ya da zaten aileden alınır. Dünyada da böyle. Benim çocuğum dindar büyüyecek din okulları var oraya gider. Ortaokul, lise, üniversite bunlar pozitif bilimlerin yeri. Böyle bir rezalet olmaz. Yok imam gelecekmiş de manevi… Maneviyi evde alıyor zaten. Ayrıca öğretmenler de robot değil ki… Pek çok manevi değeri çocuklar zaten öğretmenlerinden alıyorlar." diye konuştu.

Skandal ifadelerini sürdüren Ataklı, "Bunların derdi din eğitimi vermek değil. Toplumu cahil bırakarak vatandaşlık bilincini elinden almak onun özgür bir birey olarak bir şey sormasını, başkaldırmasını önlemek, din adı altında kindar yetiştirmek. İntikamcı yetiştirmek, savaşçı yetiştirmek." ifadelerini kullandı.

"OKULA MESCİT YAPAMAZSIN"

Din eğitiminin toplumu cahilliğe sürüklediğini öne süren Ataklı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ne manevisi ya, kim maneviyat diyor ya? Okul okuldur kardeşim. Okula mescit, cami yapamazsın. 'Efendim çocuklar namaz kılacak niye rahatsız oluyorsun?' Rahatsızlık değil bu güzelim. Senin beynin almaz bunu.

"İSLAM SAVAŞÇILARI YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR"

Çünkü sen pozitif değilsin, biatçısın. Okulda ne namaz kılınır, ne mescit olur. 'Çocuklar nerede namaz kılacak?' kılar kardeşim evine gittiğinde kılar. Ya bu dünyanın en gerici kafası ya. İslam savaşçıları yetiştirmek istiyorlar. Hiçbir işe yaramaz ama Türkiye'nin geleceğini karartır."

Yorumlar 1013 Yorum Var
  • Vatandaş 02.07.2023 19:25
    Hadi işine bak hadi senin gibiler anlamaz anlayamazsın
  • Akıl 20.06.2023 21:08
    Örnek aldığınız Avrupa da ana sınıfında din eğitimi başlıyor kilise okul iç içe yıllardır bizdede okulda namaz kılınıyor şükürler olsun.Bu tavrımız niye
  • İhsan Yaşar 20.06.2023 20:59
    Senin bu ülkede ne işin var burası müslüman ülkesi Osmanlı ve devamı akıl diyorsun sen o aklı ne ile doldurduysan o ülkeye git burası İslam ülkesi
  • Berat 20.06.2023 15:44
    En akıllı sensınya
  • Doğan 20.06.2023 10:20
    Çatlasanda patlasanda okulda namazda kılınacak, dini eğitimde verilecek.
Daha fazla yorum görüntüle