Haber7-ÖZEL

ABD'li Wall Street Journal gazetesi 1 Aralık'ta Dion Nissenbaum imzalı bir haber yayımlayarak İsrail'in istihabrat teşkilatı MOSSAD'ın Lübnan, Türkiye ve Katar'da yaşayan Hamas üyelerine suikastlar planladığını iddia etti. 

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Türk yetkililer bu iddiaya Anadolu Ajansı aracılığıyla sert bir açıklamayla yanıt verdi ve Türk Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), farklı istihbarat örgütlerinin de girişebileceği bu tür eylemlere asla izin verilmeyeceği vurgulandı. Türkiye'de yapılabilecek bu tür eylemlerin eylemlerin hukuka aykırılığına dikkat çekilirken Mossad'ın Türkiye'deki yasal temsilcilerinin uyarıldığı açıklandı.

Bu iddiaya Cumhurbaşkanı Erdoğan da çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, suikast planları iddiasına ilişkin "Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde bedelini çok ama çok ağır öderler." dedi. MOSSAD'la ilgili iddia gündemdeki yerini korurken Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer karşılıklı yapılan açıklamalara ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İSTİHBARİ DEĞİL, POLİTİK BİR SÖYLEM

İsrail ve Türkiye'den yapılan açıklamaları değerlendiren Dr. Eray Güçlüer, MOSSAD üzerinden yapılan İsrail söyleminin aslında istihbari değil, politik bir söylem olduğunu belirterek, bu açıklamanın Türkiye, Katar ve Ürdün üzerinden yapıldığını ancak Hamas üyelerinin İSveç ve Mısır gibi birçok ülkede de olduğunu söyledi. Güçlüer, "Neden bu 3 ülke seçildi bu politik bir mesaj aslında. Ben senin ülkendeki Hamas üyelerini öldüreceğim demek o ülkenin egemenlik haklarına saldırıdır. Bunu sadece istihbari faaliyetlere indirgememek lazım. O yüzden Türkiye'den de en üst seviyeden başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere tepki gösterildi." dedi.

MİT "BİLGİLENDİRDİK" DEĞİL, "UYARDIK" DEDİ

MOSSAD'ın bu açıklamasının iki ülkenin çok yönlü ilişkilerini bozabileceği uyarısında bulunan Eray Güçlüer, son dönemde düzenlenen operasyonlarla MOSSAD'ın Türkiye'deki etkinliğinin minimize edildiğinin altını çizdi. 

Öte yandan MOSSAD'ın çok kirli bir örgüt olduğunu belirten Güçlüer, "Eğer bir denemeye girişlerse, bir kere yakalanırlar. MİT'in yaptığı açıklamada "Uyardık" sözü önemlidir. Bu konuda "bilgilendirdik" demiyor. Uyarmadı demesinler. Bunun bedeli nasıl olur sahada; MOSSAD'la ilgili tüm unsurlar zaten MİT'in bilgisi dahilinde, tamamı neredeyse kontrol altına alınmış, büyük bir bölümü enterne edilmiş. Dolayısıyla MOSSAD Limyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olur. Öyle söyleyelim." ifadelerini kullandı. 

MİT BÜYÜK BEDELLER ÖDETİR

Böyle bir girişim olması durumunda bu işin sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacağını söyleyen Güçlüer, "Organ ticaretinden kara paraya kadar dünyanın pek çok kirli işini de yöneten bir örgüt MOSSAD. Dolayısıyla öyle bir deneme durumu olursa, Türkiye sınırlarında MİT, başka yerlerde de MOSSAD'a büyük bedeller ödetir. Bunu yapacak güç ve kudrete de MİT sahiptir. Ben MOSSAD'ın böyle bir şey deneyebileceğini sanmıyorum. Ben politik olarak Türkiye'nin Hamas'a olan desteğine bir tepki, bir söylem olduğunu düşünüyorum. Bu saatten sonra MOSSAD'ın Türk istihbaratının olduğu yerde operasyon yapabilme kabiliyeti çok çok zayıf." şeklinde konuştu. 

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Serdat yakın 08.12.2023 01:03
    Mossad herşeyi biliyor ama hamasın saldırısını bilemedi he mii. Yersen..
  • HIDIR BUDUR 08.12.2023 00:56
    Muhsin YAZICIOĞLU...!!!??????
  • hakkı sever 08.12.2023 00:12
    Mossad daha önce yaptığı bir kaç denemeden çok zararlı çıktı. Başarısızlıklarının farkında, tekrar denemeye cesaret edebileceğini zannetmiyorum.
  • Vatan 07.12.2023 21:06
    Ahhh ah keşke gelseler bütün acımızı o köpeklerde n çıkarırdık
  • Hakan er 07.12.2023 20:37
    Ülkemin göz bebeği ALLAH kazadan beladan korusun mit ailesinin
Daha fazla yorum görüntüle