Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı'nda, son iki günde 12 askerimiz şehit düştü. Türkiye'nin birçok kentine şehit ateşi düşerken TBMM'den terör örgütü PKK'ya karşı ortak bildiri yayınlandı. Bildiriye AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imza atarken, CHP ve DEM Parti ise imza atmadı. 

CHP'LİLERİN AÇIKLAMALARI AKILLARA GELDİ

CHP'nin teröre karşı ortak bildiriye imza atmaması tüm Türkiye'nin tepkisi çekti. Son birkaç günde yaşananların ardından muhalefet kanadından bugüne kadar terör örgütüne yönelik yapılan güzellemeler tekrar akıllara geldi. Muhalefet kanadındaki birçok siyasetçi terörü 'kınamak' yerine birkaç oy fazla alabilmek, HDP'nin desteğini alabilmek için teröristlere karşı açıklamalarda bulunamadı.

Bunun en büyük örneğini ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oluşturdu. Kılıçdaroğlu 20 Ekim 2014'te katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen soru üzerine YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu:"Biz YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur." ifadelerini kullandı. 

38. Olağan Kurultay'da CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel de daha göreve başlarken eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam gönderdi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise AB ülkelerinin YPG'yi terör örgütü olarak tanımlamadığını ifade ederek masumlaştırmaya çalıştı. 

24. Dönem CHP Milletvekili Erdal Aksünger PYD'nin terör örgütü olmadığını ifade ederek onlarla görüşülmesi gerektiğini söyledi. 

CHP'li Muharrem Erkek, Türkiye'nin sınırlarında PYD'nin olmasının hiçbir sakıncası olmadığını söyledi. 

CHP üyesi Emekli Amiral Türker Ertürk ise "O bölgede radikal islami örgütler olacağına, iyi ilişkilerimizi geliştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olduğu federatif bir yapı içerisinde Kürtler olsun daha iyi. Laik yapısını da biliyoruz zaten PYD'nin." demişti.

CHP'li Selin Seyek Böke ise YPG'ye terör örgütü dememek için ellerinde istihbari bilgiler olmadığınını söylemişti. 

Türkiye'nin terörle mücadelesine tepki gösteren ve milli olarak üretilen SİHA'lardan büyük rahatsızlık duyan CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise "PYD Suriye'de kendi yaşamlarını korumaya çalışan kendi topraklarını küresel bir vahşet örgütüne karşı korumaya çalışan bir örgüt bir yapılanma" dedi.

CHP Milletvekili Ünal Çeviköz ise "PYD bildiğiniz gibi siyasi bir oluşumdur, YPG ise onun bir askeri boyutudur." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 67 Yorum Var
  • Hepimiz için 25.12.2023 21:59
    Her parti kendi başına girsin seçimlere görelim kim neymiş birleşerek oy peşinde kosulmasin.net olsunlar her parti için söylüyorum.
  • Mustafa 25.12.2023 21:55
    Ana muhalefet ülkenin partisiydi şimdi pkklıların oy partisi oldu
  • Vatan millet 25.12.2023 21:44
    chp Atatürkün kurduğu partilikten çıkmıştır gerçekten Atatürkçüler iyi mukayese edin ön bahçe de Atatürkçüyüz diyen birisi mustafa Kemal Atatürkün ne savaşlar verdi milleti için ne fedakarlıklar yaptı çıkacaksın pkk pyd ypg yi arka bahçeden desleyeceksin kimin nesisiniz
  • Deli 25.12.2023 21:31
    Gavur sıfatı lağım farelerin pis
  • löplöp 25.12.2023 20:04
    icimizde hainler teröristler oldukca basimiz coooooook agrir.
Daha fazla yorum görüntüle