AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu ortalığı aya kaldıran, Türkiye'yi dünyaya rezil eden Süper Kupa skandalında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un 6 gün sonra yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Ali Koç hükümete karşı algı operasyonuna dönüşen ve çok sayıda provakatif eyleme de malzeme olan Süper Kupa hakkında sessizliğini 6 gün sonra bozdu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu Koç'un sözlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı;

Olayı iktidar üzerinde döndürmek için o geceden itibaren sosyal medyayı coşturdular.  Altı gündür susanların bugün konuşması çok enteresan. O gece çıkıp bu açıklamayı yapacaktınız ve hakaretleri engelleyecektiniz.

"Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa'nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz." deniliyor. Senin teşekkür etmesini gerektirecek kadar çaba gösterildiyse problem ne o zaman? S. Arabistan'da problem yok. Siz Türkiye'de mi problem yaratmak için çıktınız ortaya. Teşekkür ediyorsan nedir mesele?

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Süper Kupa maçında yaşananlar hakkında şu ifadeleri kullanmıştı;

"İSTİKLAL MARŞI KRİZİ YAŞANMADI"

Onların marşı da var. Bizim İstiklal Marşımızda sıkıntı yok. O krizde değil. Parla marşı iptal edilince sanki İstiklal Marşı iptal edilmiş anlaşıldı. Fenerbahçe tişörtle ısınmaya çıkacak. Sanki biz son dakika formayı değiştiriyormuş gibi intiba yarattılar, bilerek ya da bilmeyerek. Federasyon yetkilisi buna üst düzeyde karar verilecek diyor. Kesip atılmıyor. Ertesi gün oluyor biz hala bilet peşindeyiz. Federasyon yetkililerini arıyoruz. Bir loca daha alabilir miyiz diye. Ben A Spor'a röportaj veriyorum. Barış olsun dünyada, insanlık kazansın diyorum.

"PROTOKOL BİZDE YOK, FEDERASYON'DAN İSTEDİK"

"Protokol bizde yok. Biz bir mektup yazdık hafta içinde federasyonumuza protokolü rica ettik. Sadece protokolü değil maç gününe kadar olan kriz sürecinde yazışmaları rica ettik. Bizimle Federasyon arasında yapılmış hiçbir anlaşma yok. Sürecin çok amatörce yürütüldüğü konulardan bir tanesi bu. Bizim de talep aklımıza gelmedi, doğruya doğru konuşalım"

"CUMHURBAŞKANININ ADI GEÇMEDİ"

Bizim olduğumuz toplantılarda Cumhurbaşkanının adı geçmedi. Uçaktan iniyoruz orada da soruyoruz. Sözleşme nasıl kim neye karar vermiş, bilmiyoruz.

"KEŞKE BU OLAY YAŞANMASAYDI"

"Ali Koç neymiş yahu! Milleti Riyad'a götürüyor, kendi başına karar veriyor, bir eliyle maçı iptal ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Siyasi operasyonu yapanlar bizim orada siyasi operasyon yaptığımızı iddia ediyorlar. Keşke bu olay yaşanmasaydı. Bunu ülkemizde hepimiz ideolojimiz, eğitimimiz ne olusa olsun bazı şeylerin altında birleşebiliriz. Bu kurucumuz, ulu önderimiz, bayrağımız, istiklal marşımız. Bunlar bizler için tartışmaya mahal verilmeyecek şeyler. Fakat bir baktık ki bu tatsız konu siyasi rekabetin malzemesi haline geliyor"

Yorumlar 94 Yorum Var
  • Haldun 08.01.2024 00:10
    Bu olaylardan iyi ders çıkarılıp ön alınması şart , bu olayda yer alan başta fb ve gs sonra tff ne kadar sorumlu varsa hesabı en ağır şekilde sorulmalı amaç 2. gezi kalkışması çıkarmak neredeyse 1 yıldır her yolu deniyorlar , toplumun sinir uçlarıyla oynuyorlar , aynı zamanda tekbirle anıtkabir olayı ile maç olayını organize edenler aynı kişiler ajan özdağ ve kamudaki destekçileri araştırılmalı
  • +ekrem+ 06.01.2024 22:28
    bu ali koç artık sabırlar taştı başından buyana kimlerle ne konuştu tek başına bir olay degil iktidarı kim yada kimler kattı bu kaos projesinin birinci adamı kim g s veya federasyon hangisi ikinci adam organizetör ü kim bu soruların cevabını ali koç vermeli konu basit değil konu halkı kin ve nefret üzere kaos planı üzerine gidilmeli
  • Kenan iran 06.01.2024 22:15
    İki kulüp te bırakın 2.lige düşsün Düzenbazlar
  • Misafir 06.01.2024 21:25
    Tapınak şövalyelerinin maskesi düştü. Bu millet artık herşeyin farkında.
  • omrdes 06.01.2024 21:03
    yahudi bu Atatürk maskesi kullanmayı çok yapıyor...
Daha fazla yorum görüntüle