Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Zanlı, gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

SALDIRI, SLOGAN ATILDIKTAN SONRA GERÇEKLEŞTİ

İstanbul Valiliğinden sloganlı saldırıya dair yapılan açıklamada, "08.01.2024 günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır." denildi.

Olayla ilgili yaşanan gelişmenin perde arkası Mustafa Yıldız'ın sunumuyla Ülke TV ekranında yayınlanan "Odak Noktası" programında masaya yatırıldı.

GALATA KÖPRÜSÜ'NDEKİ KIYAM SONRASI KUŞKULANDIRAN TESADÜFLER

MİT'in Mossad'a yaptığı operasyona vurgu yapan Yıldız, bıçaklı saldırı olayını, 1 Ocak'ta sabah saatlerinde Galata Köprüsü'nde gerçekleştirilen ve 250 bin İstanbullunun katıldığı, "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" eyleminden sonra yaşanan kuşkulandıran provokasyonlar silsilesinin devamı olarak değerlendirdi. Yıldız, saldırganın meczup veya madde bağımlısı çıksa bile yabancı gizli servislerin kirli emelleri için kullanabileceğini ifade etti.

Gazeteci Güngör Yavuzarslan ise Mossad operasyonları sonrası yakalanan ajanların profiline atıf yaparak İstanbul'un fethinin sembolü olan Fatih Camii'nde yaşanan saldırı hakkında, emniyet ve istihbaratın saldırgan hakkında detaylı soruşturması sonrası gerçeğin ortaya çıkacağını belirtti.

MİT'İN MOSSAD'A YAPTIĞI OPERASYON'UN RÖVANŞI MI?

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer de her toplumda çürük insanların bulunduğunu belirtti. Türkiye'nin son istihbarat operasyonuyla, aklı selimini yitirmiş Siyonist rejim tarafından çıkarılmak istenen bölgesel bir savaşı önlediğinin altını çizen Güçlüer, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın hem yurt içinde hem yurt dışında Mossad'a çok büyük darbeler vurduğunu ifade etti. İşgalci İsrail ve destekçileri için "Türkiye'den rövanş mı almak istiyorlar" sözlerini kaydetti.

Yorumlar 84 Yorum Var
  • Fatih 09.01.2024 15:44
    Ne demek abi İstanbul'un en ünlü camisinde bıçakla saldırmak bir de görevliye, bir de güvenlik de var
  • Açgözlü Sinsi 09.01.2024 14:45
    TERÖRİST ÜLKE: Provokasyon-Kaos-Sahte Bayrak Operasyonları ile Filistin-Lübnan-Suriye....İşgali genişletiyor.
  • a.catli 09.01.2024 14:21
    türkiyedeki türk ismi almis türk islam düsmani gizli lanetli yahudiler tespit edilsin geregi yapilsin
  • Kığılı 09.01.2024 14:06
    Yav İsrail senin etin ne budun ne Türkiye bu gün dünya ile savaşacak bir güçte git otur evinde başına bela alma
  • İhtiyar 09.01.2024 13:55
    Cia,mossad ve mı5
Daha fazla yorum görüntüle