Ülke TV Ankara Temsilcisi Mustafa Pala'nın sunduğu 'Akşam Baskısı' programına konuk olan Gazeteci Zafer Şahin, flaş bir iddiada bulundu. Şahin, "Çok yakın bir dönemde ABD, F-35'leri alalım diye bizim kapımıza gelecek" dedi.

Ülke TV'de yayınlanan Mustafa Pala'nın sunduğu Akşam Baskısı programına Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet, Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Ersin Orallı konuk oldu. Gazeteci Zafer Şahin canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

"1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda çok ciddi sorunlar yaşadığımız için, kendi uçaklarımızla kendi gemimizi vurduk. Şehitler verdik" diyen Şahin, "O günlerden bugünlere gelmek gerçekten gurur verici. Bunun mutluluğunu yaşamak dururken, biz ısrarla bir kayıkçı kavgasına bu ülkeyi çekmeye çalışıyorlar" dedi.

"ARABA YAPTIRMAZLAR ARABA"

KAAN'ın, 5 Ağustos 2016'da projeye başlandığını belirten Şahin, "Daha sonra TUSAŞ, 2017'de İngilizlerle destek sözleşmesi imzalıyor. Yani Türkiye'nin bunun öncesinde, bir beşinci nesil savaş uçağı yapmak gibi savunma stratejisi yok. Önemli olan burada siyasi iradedir. Siyasi irade kasırgalar karşısında ne kadar dirayetli, ne kadar ayakta durabiliyor. Siyasi irade güçlü olmaz ise, sana ne tank, ne top, ne uçak, araba yaptırmazlar araba" ifadelerini kullandı.

Geçmişten beri bunlar vardı diyen kişilere tepki gösteren Şahin, "Sen araba üretmişsin benzin koymadın diye tedavülden kaldırmışlar. Dünya, akıllı telefon çağına geçiyor, cep telefonu çağı senin ürettiğin telefon piyasada yok. Sen bize ne anlatıyorsun. Niye yok peki ortada. 2010'ların başına kadar piyade tüfeğin yokmuş" dedi.

"ABD, BİZİM KAPIMIZA GELECEK"

Şahin şu ifeleri kullandı;

"Biz Amerika ile şu an belli bir noktadayız, bazı ilişkilerde. Çok yakın bir dönemde, ABD F-35'leri alalım diye bizim kapımıza gelecek. O aşamaya gelecek. KAAN projesinin hızlanmasında bizim f-35'lerden dışlanmamızın da bir katkısı var"

 

 

Yorumlar 49 Yorum Var
  • ALLAH dostu 24.02.2024 18:37
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
  • MUZTAVA 24.02.2024 18:05
    $ahin diyorki "amerika f-35´leri alin diye kapimiza gelcek" Bende diyorumki onlar böyle bir teklifle gelsin yemin ediyorum hemen kabul ederiz.!
  • Nova 24.02.2024 15:24
    F35 den 5 tane alın parçalayıp bakın ne yapmışlar
  • samimi 24.02.2024 15:05
    Reis geldi Turkiye cag atladi her bakimdan.
  • Misafir 24.02.2024 14:20
    F35 bir abd tuzağı.... tufeği bende ama mermisi abd de ne anladım bu ticaretten..
Daha fazla yorum görüntüle