Bu sabah Milli İstihbarat Teşkilatı ile İstanbul Emniyeti tarafından İsrail’in gizli servisi MOSSAD’a bilgi sattığı iddia edilen 7 şüpheliye operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan özel dedektifle ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. 
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan 7 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan kişilerden birinin televizyon programlarına katılan ve özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk olduğu tespit edildi. 


PARA KARŞILIĞI MOSSAD’A BİLGİ SIZDIRIYOR

Para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı, aldığı talimatlar üzerine Türkiye'deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği öğrenilen Ayberk’in eski bir kamu personeli olduğu kaydedildi. 


TÜRKİYE’DE ÖZEL DEDEKTİFLİK YAPIYORDU

Özel dedektiflik yapan Ayberk'in, MOSSAD'a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.


MOSSAD, BELGRAD'DA EĞİTTİ

MOSSAD'ın Victoria kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile temasa geçtiği tespit edildi. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı. 2019'da yılında Belgrad'da Ayberk'e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi. Ayberk, MOSSAD'ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı.


TEHDİT VE TAKİP DE YAPTI


Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu. Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD'a aktardığı tespit edildi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.
 

Yorumlar 72 Yorum Var
  • haydar 07.03.2024 10:35
    Allah Allah bak sen şu işe.
  • Bayburtlu 06.03.2024 19:26
    İdam şart vatan hainlerine
  • Millet 05.03.2024 18:38
    Bu toplumda böyleleri cok aksamdan sabaha zengin olanlardan
  • Vatansever 05.03.2024 17:08
    Asın haini
  • Sera 05.03.2024 16:52
    Bunu yuz defa soyledim, Tvlerde devamli cikanlari, Sosyal medyada hicbirseyi yokken biranda meshur olanlari, Arabistana umreye gidip gelip zengin olanlari Mit takip etmeli dedim. Bunlar israil ajani dedim.
Daha fazla yorum görüntüle