MİT ve emniyetin düzenlediği ortak operasyonla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattığı tespit edilen, aralarında bir özel dedektifin de yer aldığı 7 şüpheli gözaltına alındı.

CNN Türk İstanbul haber Müdürü Nihat Uludağ "muazzam darbe" dediği operasyonu şu şekilde anlattı;

MOSSAD'a Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından muazzam ağır bir darbe daha indirildi. MİT de onları adım adım takip ediyor. Aynı Hollywood filmlerinden izliyoruz ya onun gibi, sürek avı gibi operasyonda adım adım izleniyorlar. Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk gölge gibi izlenmiş. MOSSAD para takibi olmasın diye Bitcoin ile ödemeleri yapıyor. MOSSAD'ın hedefinde kim varsa, tehdit, takip hepsi yapılıyor. MOSSAD'ın hedefinde kim var; Burçak Bozkuş İsrail aleyhinde yayınlar yapıyor. Burçak Bozkuş'ı izle diye talimat geliyor.

MİT yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye'de cirit atmasını engelliyorlar. MİT onların sokak hareketlerini, eylemlerini, kaçırmalarını engelliyor. Bu anlamda MOSSAD'a biz 5 operasyon yaptık.

- NE OLMUŞTU?

Edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyonda 7 şüpheli yakalanmış, şüphelilerden birinin televizyonlarda sabah programlarına katılan eski emniyet amiri Hamza Turhan A. olduğu ve MOSSAD'ın bu kişiyle "Victoria" kod adlı ajanı üzerinden temasa geçtiği tespit edilmişti.

MİT, özel dedektiflik yaptığı belirtilen Hamza Turhan A'nın para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığını belirlemiş ve bilgi temini için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu kişilerden ekip kurduğunu ortaya çıkarmıştı.

Yapılacak işlerle ilgili Belgrad'da 2019'da MOSSAD'dan eğitim aldığı öğrenilen Hamza Turhan A'nın İsrail gizli servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldığı ve daha sonra servisin yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullanırken, resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri de kripto para cinsinden aldığı belirlenmişti.

Bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip eylemlerinde de bulunduğu öne sürülen Hamza Turhan A'nın, hedefindeki kişilerin araçlarına yerleştirdiği takip cihazıyla konumlarını anlık olarak MOSSAD'a aktardığı, bu kişileri taciz ettiği ve zaman zaman tehditlerde bulunduğu iddia edilmişti.

 

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Mustafa Oguz 05.03.2024 21:10
    Tüm bu ihanetlerin bitmesinin tek çaresi vatan hainliğinin cazası tartışmasız idam'dır yasası çıkarılacak,ondan sonra bakın bakalım ülke içinde bir tane hain kalıyormu.?
  • E Dadaş 05.03.2024 20:23
    Buradan başkanı sesleniyoruz bu vatan düşmanlarına idami halk oylamasına sunmasınsa oy yok
  • Gültepeli bjk 05.03.2024 20:20
    DEVLET Bahçeli başbakan Recep Tayyip Erdoğan REİS seçim vaatlerini sözlerini tutun İDAMM cezasını getirin İDAMI getiricezdiye söz vermiştiniz saygılar
  • İdam Ne Zaman 05.03.2024 19:12
    Bu casuslar ( aralarında kamu görevlileri de var) vatana ihanetten yargılanmalı. Vatana ihanet edenler idam cezası ile yargılanmalı. Ama idam cezası ne zaman gündeme gelse bir şey oluyor ve sürekli top taça atılıyor. Bu konu acilen referanduma taşınmalı. Halk neye karar verirse o yapılmalı. Daha ne bekleniyor anlaşılır gibi değil.
  • Davetçi 05.03.2024 18:46
    Niye hep İTrail bizim ülkede bizimkiler armut mu topluyor. Hadi MİT sizde İtrail'e gidin gereğini yapın
Daha fazla yorum görüntüle