31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanmasının ardından eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in enflasyon sözleri tekrar gündem oldu.

Türkiye tarihinde AK Parti kurulduğu günden beri ilk defa 2. parti konumuna düştü. Uzmanlara göre bunun birinci sebebi enflasyon. Siyasi tarihimize baktığımızda benzer örneklere de rastlamak mümkün.

HALKIN BİR NUMARALI DÜŞMANI ENFLASYON

Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimlere gitti. Tarihte ilk defa CHP,  AK Parti'den daha fazla oy aldı. Siyasetbilimcilere göre AK Parti'nin oylarının düşmesinin sebebi sandığa gitmeyen vatandaşlar ve enflasyon nedeniyle küskünlük yaşayanlar. Eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katıldığı bir programda o dönem Türkiye'nin 1. sorununun enflasyon ve halkın geçim sıkıntısı olduğuna dikkat çekmişti.  "Halk akşamleyin ne yiyeceğini düşünür cebindeki paranın her gün azaldığını görürse netice itibarıyla halkın feryat etmesi tabiidir" diyen Demirel, enflasyonun sadece hayat pahalılığı olmadığını da şu sözlerle açıklıyor: "Borcu olan borcunu ödeyemez, alacağı olan alacağını alamaz. Hırsızlıktan fuhuşa kadar hemen hemen bütün yolları enflasyon açar."

Batı'da enflasyon için '1 numaralı halk düşmanı' dendiğini hatırlatan Süleyman Demirel, yine aynı ülkelerde enflasyonun yüzde 3-5 civarında olduğuna vurgu yapıyor. Oysa aynı dönemde Türkiye'de enflasyon oranları yüzde 70 ila 90 arasında değişiyordu. 

Enflasyonun bir güven ortamı istediğini belirten eski cumhurbaşkanı "hesabı kitabı dağıttık" diyerek de serzenişte bulunuyor.

Enflasyon önlenmediği sürece halkın şikayetlerinin devam edeceğinin altını çizen Süleyman Demirel, son olarak "Halk yerden göğe kadar haklıdır ve bu enflasyonu durdurmaya cevap beklemektedir." diyor konuşmasında.

Yorumlar 81 Yorum Var
  • Bay Y. 03.04.2024 16:01
    Doğru söylemiş, baya bi ayarlarını bozmuş bizim Müslümanların ayarlarını ki İslam düşmanı CHP'nin ağına girdiler, şimdi kendileri yetmezmiş gibi bizide ateşe sürükleyecekler,,neyse Allah'ın izniyle reis bu işi de çözecek inşallah.
  • yorumcu02 02.04.2024 09:50
    "Zor zamanlar, güçlü insanları yaratır, Güçlü insanlar, rahat zamanları yaratır, Rahat zamanlar, zayıf insanları yaratır, Zayıf insanlar, zor zamanları yaratır. "
  • vatandaş 02.04.2024 09:34
    Maalesef tarih tekerrür etmiş. 90 lı yıllarda bir çocukken enflasyon canavarı olarak adlandırdığımız düşman bugün yine karşımıza dikildi. En iyi nasihatı geçmişi verir insana. Hangi hatalar bizi başladığımız yere getirdi. Analiz yapıp düzeltilmedikçe seçmenin fikri de seçimlerin sonucuda değişmeyecek.
  • MUSTAFA 02.04.2024 09:26
    EYT ve deprem bitirdi ekonomiyi.. 2 milyona yakın kişi emekli edildi gencecik yaşta, bunların 1 milyon 2 yüzbinden fazlası da artık devlete prim ödemekten vazgeçmiş oldu varın siz yapın hesabı.. Bütçe bunu kaldırır mı biranda..EYT çıkmasa en düşük emekli maaşı 20-25 bin olurdu..
  • Akdaş 02.04.2024 08:44
    Benim bulunduğum çevrede yıllardır her seçimde emeklilerin yüzde 80''90 'ni akp oy verirdi bu seçim ya oy kullanmadılar yada boş attık yada diğer partiye oy verdik diyorlar. Ama şu güzel sözüde unutmuyorlar Allah devlete zeval vermesin . Amin
Daha fazla yorum görüntüle